minbaad.dk
fredag 20. april

John Christensen fra John Mast i Greve, var i mange år formand for brancheforeningen Danboat. Privatfoto

Manden bag John Mast blev 73 år

Et fyrtårn i bådbranchen er slukket. Mastefabrikanten John Christensen, bedre kendt som JOHN MAST, er gået bort. Vi tegner et kort portræt.

Kort Nyt | 02-01-2017 16:57 | Af  Troels Lykke

John Christensen, opvokset på Vesterbro og udlært maskinarbejder, har gennem årtier præget udviklingen indenfor den danske bådbranche. Fx som formand for Danboat.  

Han døde 25. december syv dage efter han fyldte 73 år.

Interessen for sejlsport fik han i sejlklubben Enigheden, som han også på et tidspunkt var formand for. Her byggede han sin første båd, en Commander 31.

Som formand blev han kendt som det nye pust i en gammel, meget traditionel sejlforening.

- Det gjorde han med sin entusiasme, nye idéer og høje tempo. Han var bl.a. tovholder og drivkraft ved bygningen af et nyt, stort klubhus efter at det gamle træhus var brændt ned, fortæller vennen Steen Guttknecht.

Byggede Trapez-joller med Paul Elvstrøm

John Christensen startede i sin tid hos Poul Elvstrøms værft, hvor han i Humlebæk byggede Trapez-joller. Her udviklede han et venskab med Paul Elvstrøm, som for tre år siden besøgte mastefabrikanten i Greve.

Senere arbejdede John Christensen hos Selden Mast i Sverige hvorefter han startede for sig selv på loftet i privaten på Greve Strandvej i 1971 efter at have fået en ordre på 200 ynglingemaster. 

Det blev startskuddet til hans livsværk JOHN MAST, der i dag ligger på Lunik 12 i Greve.  Siden hen er det blevet til mange tusinde master og bomme.

John Christensen, der selv sluttede af med at eje en Baltic 40, har altid været fascineret af design og har sat sit helt eget præg på de beslag og profiler som kendetegner en JOHN MAST.

Virksomhed overtaget af søn

Hans livsværk er i dag overtaget af sønnen, Steen Christensen, der overtog virksomheden i 2014.

Inden da fyrede John Christensen mange gode citater af i virksomheden, forklarer Steen Christensen i dag til minbaad.dk.

- Ansvar er ikke noget du får, det er noget du tager, sagde min far, men han var generelt af den gamle skole, hvor man holder hvad man lover. Han var meget ærekær, lyder det fra Steen Christensen.

Sejlede i skærgården

Ud over design har John Christensen haft en stor kærlighed til naturen og har hver sommer sejlet med familiens båd i den svenske skærgård, som lå hans hjerte meget nær og har bragt ham mange fantastiske oplevelser med familie og venner.

John Christensen efterlader sig hustruen Anita og deres to to børn og tre børnebørn.

Torsdag 5. januar klokken 14 begraves John Christensen ved Greve Kirke.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET