Gå til hoved-indhold

Covid får store bådværfter som X-Yachts, Dragonfly og Hanse Yachts til at sige fra til boot

Verdens største bådudstilling boot i januar 2022 er presset. Flere store værfter har meldt fra til udstillingen grundet stigende corona-smittetal i Tyskland. I går besøgte vi Reese Marine, der forhandler både fra blandt andre Hanse Yachts. I videoen får du en reaktion fra Henrik Reese.

Nye vinde i København: Projekt Lynetteholmen sættes måske på pause

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation har nu mulighed for at sætte det omdiskuterede byggeprojekt på pause. Projektet berører op imod 50.000 lokale brugere, herunder hundredvis af lystsejlere.

Lars Lindholm fortæller om sin Granada 24 i bogen Pocket Cruising og Mikroeventyr

Der er et fantastisk fællesskab mellem os med de små, gamle både. Det sjove ved at komme i en 24 fods båd er, at alle råber efter én: “Her kan I ligge udenpå os.” Det fortæller Lars Lindholm i bogen Pocket Cruising og Mikroeventyr.

boot-udstilling til januar bliver kun for 2G-vaccinerede

- Kun dobbelt covid-vaccinerede eller folk, der har haft corona, kan komme i boot-hallerne til januar. 2G-status for alle besøgende vil blive tjekket ved indgangene, forklarer boot-ledelsen i Düsseldorf. Besøgende på en stand, der har en samtale, må tage masken af.

Skib taber 32 containere i Stillehavet

Et COSCO-containerskib på vej til Long Beach, Californien mistede containere i Stillehavet i sidste måned. For langturssejlere er containere, der flyder i overfladen, noget af det værste at ramme en mørk nat.

 

Minister finder 36 millioner til sejlerglade unge, så yderligere 286 kan komme på togt med skoleskibene

Uddannelses- og forskningsministeren vil afsætte 36 millioner kroner til skoleskibene Danmark og Georg Stage, så skibene kan sætte kurs mod ekstra togter og uddanne flere til maritime erhverv.

 

82 fod lange Malizia led hård skæbne i Italien

Malizia på 82 fod, der er bygget og søsat af den berømte bådebygger Perini Navi i 1989, grundstødte af ukendte årsager på den italienske ø Stromboli. Der var fem gæster og tre besætningsmedlemmer om bord under grundstødningen. Ingen kom til skade.

Katamaran rammer klumpfisk og synker ved Australien

Tre sejlere blev reddet under aktionen, der fandt sted tirsdag eftermiddag lokal tid. En klumpfisk kolliderede med den nyindkøbte båd.

Plug-in-hybrid - nu også til både: Noget, der dæmper rækkevidde-angst

Med elmotorernes stigende udbredelse til sejl- og motorbåde har et nyt begreb sneget sig ind i sejlerens ordforråd: Rækkevidde-angst. Går den angst hen og bliver for stor, er der heldigvis gode hybrid-løsninger - også til både.

Julegaveidé: Pocket Cruising og Mikroeventyr - et enkelt sejlerliv uden lommesmerter

Kerteminde-sejler Martin Anker Wiedemanns bog er igen julegaven til sejleren, der er til små sejlbåde. En bog, der fortæller om dét at sejle i små både, og hvordan det kan gribes an. Også de såkaldte mikroeventyr, som handler om at søge de største oplevelser i det mindste, er omdrejningspunkt.