Gå til hoved-indhold

Virtuelt: Mød skipper på Oceans of Hope og X-Yachts' boss på Oure Sejl Akademi

I morgen 28. maj går læge og sejler Mikkel Anthonisen på. Han fortæller om det store sejlereventyr på Oceans of Hope-båden. 2. juni er det X-Yachts' direktør Kræn Nielsen, der er på. Han har selv gået på Oure og senere vundet EM med Bank.

Sejlere, SUP'ere, havsvømmere og vinterbadere demonstrerede mod urenset spildevand

Vores fotojournalist Mogens Hansen var i dag til demonstration mod upopulær spildevandsudledning i Øresund. Her er ord og billeder fra Skovshoved Havn, hvor op mod 200 demonstrerede med ildsjælen Claus Fredskild Madsen i spidsen.

Sejlere kan nu ånde lettet op - udledning af spildevand i Øresund rykkes til efteråret

I 11. time bliver forsyningsselskaberne Hofor og Novafos plan om at udlede 290.000 kubikmeter spildevand i Øresund bremset fra politisk hold, erfarer TV 2 Lorry.

290.000 kubikmeter spildevand på vej til sejlerne på Øresund - demonstration i Skovshoved

Udledning er udsat til mandag efter kritik. I fem dage frem risikerer sejlere udfor Svanemøllehavnen og Skovshoved derfor, at vandet bliver fyldt med bakterier, da spildevandet ikke renses på et rensningsanlæg som normalt, fortæller TV 2 Lorry. Demonstration kl. 17 i dag.

El-motor fra Torqeedo er under vand og afkøles derfor let

4 kW pod-motor passer fint til en båd op til eksempelvis 4 ton. Der vil være muskler til havnemanøvre, og med en Flex-o-Fold foldepropel på er der næsten ingen vandmodstand. Rækkevidden vil typisk være 20 sømil, hvis du sejler 4 knob i vindstille, alt afhængigt af batterikraften.

Nu starter højsæsonen for vandaktiviteter – kryb i fosterstilling når du venter på hjælp

- Hvis man undgår at drukne med det samme efter kuldechokket (uden sejlertøj), vil man i løbet af 10-15 minutter miste evnen til at svømme, fordi arme og ben afkøles meget hurtigere end kropskernen, siger overlæge Benedict Kjærgaard.

Nomineret til Better Learning-pris: Drømmeskibet skaber læring uden skærme og internet

Langt fra det digitale univers kan børn og voksne gå ombord på Drømmeskibet, der skaber nye oplevelser for alle sanserne. Skibet ejes af M/S Museet for Søfart.

X-Yachts lancerer nu 3D-virtuelle ture i 7 modeller

Gennem halvandet år har X-Yachts’ kunder kunne konfigurere deres båd i X-Yachts-universet. Seneste udvikling er X-Yachts’ lancering af 3D-baserede virtuelle ture i udvalgte X-modeller. Selv kritiske anmeldere kommenterer, at det er som at være der selv, fortæller X-Yachts.

Copenhagen Boat Show 2020 flyttes en uge ind i september pga. corona

For at både publikum, udstillere og frivillige vil få mulighed for en god oplevelse under sikre sundhedsmæssige forhold, flytter udstillingen i Ishøj til dagene fra fredag d. 4. til søndag d. 6. september.

Skagerrak: Reddet asylansøger ville til Canada i sejlbåd

Rejsen sluttede, inden den for alvor kom i gang. Efter to dage på havet kom redningsmandskabet den udenlandske mand til undsætning.