Gå til hoved-indhold

Mini-guide fra ny sejler: Sådan kommer du i gang

Sejlerskole, internettet og en masse køretimer rundt i landet. Henriette Jensen, som selv købte sin første båd sidste år, deler her ud af sine erfaringer.

Teenagedrøm bag verdens største plastik-indsamlingsprojekt

Ved at udnytte havstrømme kan den unge hollænder Boyen Slats fjerne over halvdelen af den største plastiksamling i Stillehavet. Et projekt, der startede som en skoleopgave.

Tempo Bådsalg giver råd til HHX-elever

20 studerendende hørte om praktisk erfaring med handel i Ishøj. - Her fik de også indblik i, hvad de kan bruge en del af deres løn til, når de når så langt…, fortæller bådhandler, Henrik Jørgensen.

16.000 frivillige beskytter havet - skal du være med?

Sejlere vil kæmpe for et bedre miljø til søs og har meldt sig som ”Havmiljøvogtere”. Dermed deltager de aktivt i kampen mod skrald fra bl.a. erhvervsskibe. Sara Sulkjær taler med forsvaret.

Åbent Hus hos Nordship og Faurby i weekenden

Se de tre mærker Nordship, Nordic Cruiser og Faurby under bygning ved Åbent Hus på Fabriksvej 5 i Lunderskov ved Kolding. Allerede i dag fra kl. 14 åbner værftet for publikum. Se video.

Sømandens Mount Everest opdaget for 400 år siden

Hollandsk navigatør Willem van Schouten var manden der for sit rederi opklarede rute syd om Sydamerika. Solo-sejler Christian Liebergreen forklarer om sin runding.

Bøje: Bjørn Olsen – den tillidsfulde mester (2)

- Jeg drejede til den forkerte side – men i sidste øjeblik, meget sidste øjeblik lykkedes det. Jeg håber ikke, at Bjørn så det, blogger Bøje Larsen, som fik lov at sejle både til Olsen-værftet.

Sådan virker en gaseksplosion på en båd

Royal Navy's eksperter hjalp med slippe gas løs på en sejlbåd og så gik det galt. Se video ude- og indefra, da ulykken sker.

Skam Jer at I hylder singlehandsejlads

Singlehandsejlads er i modstrid med vagtholdsbekendtgørelsen, som gælder alle skibe, skriver leder af sejlerskole Peter Ingham, der beskylder minbaad.dk for at levere Ekstrablads-journalistik.

 

Bøje: Bådebygger-legenden Bjørn Olsen og hans Silicon Valley (1)

Det har aldrig været en strømlinet business her a la ”De har ringet til Bjørn Olsen Yachts International, what can we do for you? Press 1 for …”, blogger Bøje Larsen om værftet på Falster.