Gå til hoved-indhold
Det var denne Bavaria, der søndag var ved at synke i Nordishavet. Foto: Sysselmannen på SvalbardKort Nyt
Det var denne Bavaria, der søndag var ved at synke i Nordishavet. Foto: Sysselmannen på Svalbard

Svalbard: Løs toiletslange førte til synkende Bavaria

En tysk sejlbåd sprang søndag læk i Nordishavet. Toiletslange havde løsnet sig fra skroggennemføringen, forklarer politichefinspektør Arnt Rennan til minbaad.dk

Af Sara Sulkjær |

En 35-fods Bavaria tog søndag formiddag vand ind ved Svalbard i Nordishavet. Den tyske sejlbåd havde tre besætningsmedlemmer ombord, der straks gik i redningsflåden. 

Ville ikke med helikopter 

Forinden havde de dog nået at kontakte redningstjenesten, som straks sendte en helikopter mod området, ligesom også Sysselmannen, der er den norske regerings øverste repræsentant på Svalbard, var på sagen. 

Alligevel blev det skibet M/S Norbjørn, der først nåede de nødstedte sejlere. De ville efterfølgende ikke hejses op med helikopteren, da denne nåede frem: 

- Grunden til at de ikke ønskede at blive hejst ombord på vores helikopter var en blanding af den psykiske belastning, de havde været igennem, at de følte sig sikre ombord på M/S Norbjørn, og at nogle af dem generelt ikke havde lyst til at flyve i helikopter, forklarer Arnt Rennan, politichefinspektør på Svalbard, til minbaad.dk. 

Båd på slæb

Ligeledes tog M/S Norbjørn den synkende Bavaria på slæb. Noget, tyskerne i første omgang ikke var begejstrede for. Da de under redningsaktionen blev spurgt, foretrak de nemlig at lade båden gå ned. 

- Vi mener, at det skyldes måden, hvorpå spørgsmålet om, hvad ejeren ønskede, at M/S Norbjørn skulle gøre med båden, blev stillet. Også her må vi tage ejerens og skipperens psykiske belastning i betragtning, understreger Arnt Rennan. 

Han oplyser videre, at alle tre besætningsmedlemmer efter omstændighederne har det godt. 

content-loader
content-loader
content-loader