Gå til hoved-indhold

Bådkøb er en mild form for sindssyge - brug derfor en bådkonsulent til at tjekke brugt båd

Det siger bådkonsulent Lars T. Olsen fra Baadtjek.dk i Dragør. Vi har interviewet eksperten, der forklarer, at der kan findes mange fejl, når der handles brugt båd - også ting som andre ikke ser. Konsulenten tjekker blandt andet styrkeforhold, ventiler, skotter, bundstokke og fugt.

Forårsklargøring: Sådan gør du båden klar med 3M's polermidler

Produktserien Perfect-it fra 3M har vundet ”Best product” i bådindustrien i USA, og er nu den mest solgte serie til bådindustrien worldwide, fortæller Odense-forhandler Hanne Kirkeby fra B-On-C. Her giver hun opskriften på polering af din båd.

 

Grundlægger af Quorning Boats, Børge Quorning, blev 90 år - stor bådebygger er gået bort

Nekrolog: Børge Quorning, der startede Quorning Boats i 1967 i Skærbæk, var en af de største i dansk bådebyggeri og åbnede danskernes øjne for trimaramer. Børge var ven med Paul Elvstrøm og byggede en trimaran til ham, ligesom han også byggede den Finnjolle, Elvstrøm vandt OL med i 1952.

Svenske Hjertmans åbner første maritime udstyrsbutik i Danmark - Kolding bliver udgangspunkt

Hjertmans ønsker tre store butikker i Danmark fordelt med én i Storkøbenhavn, én i Aarhus-området og én i trekantsområdet. Butikkerne skal bindes sammen af en stærk webbutik, så kunden både kan købe og samle appetit på nettet, forklarer landechef Anders Jessen.

I Rom har Leonora og Sissel fundet deres drømmebåd - en Beneteau 50

Efter flere forgæves forsøg, hvor en sælger sprang fra i overtiden, har de 23-årige Leonora Valentin og Sissel Therkildsen fra København nu underskrevet en kontrakt på en Beneteau 50. I dag flyver Leonora til Rom med Lars Olsen fra Baadtjek.dk. Læs her pigernes beretning om processen.

Voldsom stigning i Norge - 35 % flere havariskader på to år

De mange nye sejlere, der har købt båd under coronapandemien, får skylden for stigningen. Det er især skader fra grundstødninger, der bliver anmeldt til de norske forsikringsselskaber.

Far sveder og mor sejler på Hou Maritime Familiehøjskole

Tilbuddene står i kø på højskolen i Hou, hvor far udfordres på padelbanen, mens mor træner i J/80'eren. Sammen og hver for sig får familien lov at opleve på vand og land. Sidste år måtte højskolen melde alt udsolgt.

Linjett 39 kan prøvesejles i den svenske skærgård

Linjett 39 blev lanceret i sommeren 2021 og er allerede blevet en succes med ti solgte både. I april kommer svenskerne med en demobåd og byder kunder til en prøvesejlads i Norrtälje, der ligger lige nord for Stockholm.

 

Sejler: Misundelsesafgiften på lystbåde er urimelig og bør afskaffes

Hvad er den store forskel på sommerhuse og lystbåde, som retfærdiggør den urimelige afgift på bådene? Er en båd ikke bare et sommerhus på vand?, siger Ingvald á Kamarinum til Avisen.dk

Marinehjemmeværnet fylder 70 år: Opgaverne mere aktuelle end længe

I år er det 70 år siden, Marinehjemmeværnet blev oprettet. Dengang var hovedopgaven ”Bevogtning af danske havne og observationstjeneste under sejlads”. Efter forskellige opgaveløsninger gennem årtierne er Marinehjemmeværnet for alvor tilbage ved udgangspunktet.