Gå til hoved-indhold

Kløvedal-særudstilling i Svendborg frem til 1. august

Med en model af Nordkaperen som naturligt midtpunkt har Danmarks Museum for Lystsejlads åbnet en særudstilling om sejleren, eventyreren og forfatteren Troels Kløvedal.

Vikingeskibsmuseet etablerer ny uddannelse i sejlads, kystkultur og kystfriluftsliv

Den nye uddannelse tager udgangspunkt i den klinkbyggede båd, og kursisterne lærer, hvordan båden kan bruges til at opleve naturen og vandet fra en ny side.

Henrik Reese fylder 75 år men er stadig 100 procent aktiv bådehandler i Aabenraa

Den kendte bådehandler og Dehler 38-sejler Henrik Reese fra Aabenaa fylder 75 år i dag, den 6. juni. Han er stadig aktiv på jobbet, men i dag fejres han på Dyvig Badehotel. - Jeg skal nok pensioneres, når jeg er 85 år, siger Henrik Reese med et smil.

Sejlende protest: Bro til lastbiler mod Lynetteholm spærrer i 30 år sejlbåde inde i Margretheholm Havn

Den sejlende protest mod Lynetteholmen med 100 både i lørdags vakte opsigt. Nu er en depeche overrakt til Transportministeriet og Borgerrepræsentationen. Se også kritisk TV2 Lorry-indslag om Lynetteløb, der sløjfes, og om sejlere der spærres inde i dagtimerne.

Sejlerdating.dk ser dagens lys - der er mindst 20.000 sejlersingler i Danmark

Idéen med en datingside for sejlere startede, da Lisbeth Rejsenhus for seks år siden blev single og vendte tilbage til sejlads. Nu søsætter hun Sejlerdating.dk, hvor interesserede gratis kan oprette en profil. Mindst 20.000 sejlersingler findes i Danmark, mener iværksætteren.

Klassetjek: Populær X-332’er er solgt, inden den lander på brugtmarkedet

Sejlerne står i kø til den populære X-Yacht, der af værftet i Sønderjylland regnes som én af deres bedste konstruktioner. Med sejlegenskaberne i fokus er de inkarnerede sejlere begejstrede, samtidig med at der ikke slækkes på komforten om læ.

Oure Efterskole søger underviser i sejlads

Er du underviser i sejlads og brænder for at lære fra dig og skabe udviklingsmiljøer? Kan du lide at dele passionen omkring sejlsport med unge mennesker både inden for kapsejlads og tur? Sådan spørger Oure Efterskole.

X-Yachts holder VIP-weekend i Bogense med Fun Race

X-Yachts vil styrke relationen mellem ejerne af deres både, hvor det gode liv på vandet går hånd i hånd med netværk og personlige relationer. Den 11.-13. juni går det løs i Bogense. Her kan man sejle til Fun Race, se den nye X-Power-båd og møde ejeren af X-Yachs, Ib Kunøe.

Dansk Sejlunion fremlægger bekymringer om Lynetteholm på Christiansborg

Dansk Sejlunion har i dag haft foretræde for Folketingets Transportudvalg for at dele de mange bekymringer, Lynetteholm fører med sig for sejlere og skibstrafik. DS-formand Line Markert og direktør Christian Lerche mødte op.

Aggersundbroen og Vilsundbroen i Limfjorden truet af færre åbningstider

I dag kan sejlerne kommer gennem broerne hver halve time. Men Vejdirektoratet ønsker, at broerne kun skal åbne én gang i timen, så bilisterne ikke skal holde i kø så ofte, mens bådene passerer.