Gå til hoved-indhold
dragerKapsejlads

CB66, C55 og 2.4 m og Drager sejler endnu

Årets traditionelle sidste stævne - Frost Bite Cup i Marstrand i Sverige - kører i weekenden. Læs 2.4 meter-sejler Jens Als Andersens oplagte ord.

 

Af Troels Lykke |

Jens Als Andersen, 2.4 m sejler fra Holbæk:

Stævnet er for CB66, C55 og 2.4 meter klasserne foregår i Marstrand i weekenden, og i år er Dragerne også inviteret med.

3 danskere deltager i 2.4 meter klassen, og vi kan kun opfordre blandt andre de danske CB 66 sejlere til at notere sig den første weekend i december.

Det er rygtedes at selve Julemanden (Jultomt’en på svensk) kommer til præmie overrækkelsen på Søndag!

Sejladserne foregår lige syd for Marstrand og inde imellem Marstrands-øen og Ko-øen, hvilket giver nogle meget interessante vindspring og taktiske overvejelser og tætte, tætte sejladser.

Sidste år var der meget let vind så det gjaldt om at siksakke mellem de små vind pust der kom ned imellem skærgårds øerne. I år er der lovet 7-8 m/s med 10-12 m/s i pustene, men heldigvis fra Syd Øst så der er læ for bølgerne.

Lidt historie

Til de 20 stævner tæller vi ikke den gang Tordenskjold belejrede byen og til sidst gik op til Carlstens fæstningen, bankede på og spurgte den svenske kommandant om ikke han snart skulle overgive sig med de berømte ord ”hvad dælen nøler i efter?”, hvilket efterfølgende fik det svenske militær til at klage til den danske konge over hans upassende opførsel!

(Svenskerne overgav sig i øvrigt efter at Tordenskjold havde ladet de samme soldater marchere forbi flere gange så det så ud som om der var flere danske soldater).

Jens Als Andersen, 2.4 meter klassen DEN-126

http://jensalsandersen.dk/http://us.mc236.mail.yahoo.com/6%20IFDS%20VM%202009/www.jensalsandersen.dk

content-loader
content-loader
content-loader