Gå til hoved-indhold
Årets stævner for CB 66'erne er nu skrevet i kalenderen. Foto: Søren Svarre / Sejlfoto.dkKapsejlads
Årets stævner for CB 66'erne er nu skrevet i kalenderen. Foto: Søren Svarre / Sejlfoto.dk

Klubber vil købe CB 66 til de unge

Flere klubber undersøger mulighederne for at anskaffe CB 66 Racer som klubbåde for at sikre en solid platform for udvikling af sejlere, skriver CB 66-sejler, Susanne Madsen fra Skovshoved.

Af Susanne Madsen, CB 66-sejler |

CB 66-klubben har nu planlagt årets stævner, og vi er glade for igen at være en del af Sportsbåd Open, som følger Sejlsportsligaens 1. division, fortæller sejler, Susanne Madsen. 

Det er med til at sikre en fantastisk stemning på havnen til stævnerne og gode muligheder for at møde gamle sejlervenner eller stifte nye bekendtskaber på tværs af klasser og klubber. 

Der er kommet forøget interesse for klassen ude i klubberne, og nye sejlere er kommet til. Eksempelvis har Fåborg Sejlklub købt en CB 66, fordi det er en af de sjoveste og mest lærerige båd at sejle i for både unge og mere erfarne sejlere. 

Flere klubber er i gang med at undersøge mulighederne for at anskaffe CB 66 Racer som klubbåde for at sikre en solid platform for udvikling af sejlere, som f.eks. ønsker at gøre sig gældende i Sejlsportsligaen. 

Tips fra erfarne sejlere 

Vi afholder i år en trænings-bootcamp, hvor alle er velkomne, og hvor trim og kapsejladsteknik er i fokus. Her lærer de erfarne sejlere fra sig under en hyggelig og afslappet atmosfære. Det binder klassen mere sammen og skærper niveauet ude på banen.

CB 66-sæsonen rummer i år følgende aktiviteter:

Påskestævne i Hellerup, to dage

Bootcamp og træningslejr

Fire stævner i Sportsbåd Open

DM over tre dage med fest

Nordisk mesterskab

To-tre svenske stævner 

CB66 Raceren er intet mindre end fantastisk til kapsejlads og oplagt for dem, der er trætte af at kæmpe med at samle fem-seks mand til en kølbåds-kapsejlads, og som gerne vil kunne deltage i stævner over hele landet uden at skulle bruge tre weekender på ét weekendstævne. 

20 knob i fuld kontrol

Klassereglerne holder godt styr på, at bådene er ens, så det er mandskabets kompetence, der afgør, om du kommer først over stregen. I kan selv afgøre, om I skal være to eller tre personer ombord, men der er en max. vægt, som skal overholdes, på 275 kg.

Ofte får vi sejlet seks-syv sejladser på én dag – og smilet er fra øre til øre, for båden giver bare SÅ meget sejlglæde for både grønne og mere garvede sejlere. Forestil dig at buldre derudad med 20 knob og slæk på skøderne – vel og mærke med fuld kontrol… 

En stor del af det at sejle CB 66 Racer er det sociale fællesskab omkring båden, sporten og sejlere med stor kærlighed til action og fart. Her er alle velkomne, hjælpsomheden stor og energien høj, forsikrer Susanne Madsen. 

content-loader
content-loader
content-loader