Gå til hoved-indhold
Høgh-Christensen til VM i Finnjolle i Vallensbæk.Kapsejlads
Verdensmester i Finnjolle Jonas Høgh-Christensen er endnu ikke startet igen i jollen. Vi håber han tager til OL 2012. Foto: Troels Lykke

50 OL-sejlere mødes nu i Skive

Nyt fra elitechef Michael Staal, der fortæller om aktuelle ting på OL-landsholdet.

Af Troels Lykke |

På elite- og talentområdet sker der ting og sager, skriver Michael Staal på sin blog på sejlsport.dk

  • I den forgangne weekend var sejlere fra talenthold til sejlerlandshold samlet i Skive til novembertræning. I alt ca 100 sejlere var samlet i Skives fantastiske sejlsportscenter.
  • Det er rigtigt dejligt som elitechef at vide, at der faktisk findes mange sejlere og trænere, der går med ambitioner om at blive elitetrænere. Og der er mange af de nuværende talenter og landsholdssejlere, der har et stort potentiale i sig som trænere. Det vidner den umiddelbare feedback efter weekendens træningssamling om. Her var landsholdssejlerne nemlig lejlighedsvis trænere for de yngre sejlere. Men jeg er også sikker på, at det er et godt supplement til udvikling af sejlerne, at de får lejlighed til at se på tingene fra trænersiden.
  • Det varmer også at se, at vore bedste sejlere har det sjovt med at deltage i udviklingen af talenterne.
  • Mens jeg skriver dette, gennemfører vi i samarbejde med Team Danmark et grundkursus for kraftcentertrænere og andre trænere i idrætspsykologi. Dermed imødekommer vi et stort ønske fra trænerne om, at også de lærer mere, frem for at vi alene anvender specialister på området.
  • Tirsdag og onsdag har vi seminar for elitetrænere, hvor vi udvikler på vores fælles coaching koncept. Deltagerne er også de unge trænere, som vi er så heldige at have i praktik på sejlerlandsholdet.
  • Jeg glæder mig meget til torsdag og fredag, hvor jeg skal mødes med alle de bedste danske sejlere på og omkring Sejlerlandsholdet. Vi har landsholdssamling - også i Skive. Her deltager ca 50 sejlere plus trænere. Fokus er på at øge effektiviteten. Tid og penge er knappe ressourcer, som vi har et fælles ansvar for at anvende med endnu mere omhu i fremtiden.
  • Og den kommende weekend slutter vi af med endnu en gang træning på vandet i Skive med ca 100 sejlere.
  • Nu var jeg lige ved at glemme forrige weekend, hvor vi gennemførte den tredje heldags workshop for kraftcentrene i 2009. Også her skaber den positive og åbne dialog resultater. Den entusiasme kraftcentrene arbejder med er smittende. Således fik vi truffet aftaler om, hvordan kraftcentrenes virke konkretiseres og tydeliggøres i 2010. Fokus er i meget høj grad på den positive og konstruktive dialog med sejlklubberne, som fremover får et bedre og tættere samarbejde med kraftcentrene.

Det er næppe smuttet for nogen, der følger bare lidt med i medierne, at der er store nedskæringer i vente i sportens verden.

Jeg har også været til møder med Team Danmark for at tale om næste års planer, prioriteringer og tilskud.

Sejlsport godt stillet ift. andre forbund

Jeg er meget glad for meldingerne fra eliteorganisationen om, at der fortsat er stor opbakning til vores aktiviteter i de kommende år. Vi er heldigvis bedre stillet end mange andre danske forbund, som Team Danmark støtter.

Men mere kan jeg ikke sige endnu. For stadig mangler Team Danmarks bestyrelse at træffe den endelige beslutning om, hvordan støttekronerne skal fordeles i 2010.

Det vil jeg kunne fortælle meget mere om, når vi er godt i gang med december måned og Team Danmarks bestyrelse har mødtes for sidste gang i år..

På denne baggrund kan jeg godt leve med, at det både bliver for tidligt mørkt og for koldt til at sejle uden hue :-)

Sejlerhilsener

Michael Staal
Elitechef

content-loader
content-loader
content-loader