Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner med Viggo på vandet. Foto: Thomas Capitani

Mr. Optimist - på 95 år - gæster Danish Open

Tidligere præsident for det internationale optimistjolleforbund - optimistjolleverdenens grand old man - Viggo Jacobsen, gæstede torsdag Marselisborg Havn. Fra vandet nød han synet af de mange internationale matchracestjerner, der netop nu deltager i Danish Open.

 

Af Troels Lykke |

Den nu 95-årige århusianske Viggo Jacobsen, med kaldenavnet Mr. Optimist, var i sin tid idémanden bag optimistjollens udbredelse som den ungdomsklassebåd, den er i dag og han var med til at skabe dens internationale succes.

Før Viggo Jacobsen for godt 50 år siden fik øjnene op for optimistjollens store muligheder som ungdomsklassebåd, blev den kun brugt som en slags sejlende gokart af amerikanske midtstatsbørn.

I dag er optimistjollen klassikeren inden for sejlsport. Det er den bådtype, som alle børn og unge starter ud i, over hele verden og dermed også den bådtype, der som alle de internationale sejlsportsstjerner har trådt deres barnesko i.

Inviteret af Sailing Aarhus

Viggo Jacobsen var inviteret af direktør for Sailing Aarhus, Thomas Capitani Nielsen, til at overvære dagens dueller. Sin høje alder til trods, er han stadig en aktiv sejler, og derfor var det da også helt naturligt, at han ankom til havnen fra vandsiden i en stor sejlbåd, selv siddende ved rorpinden.

Han tog sig dog god tid om at komme helt i land. I flere timer lå han og cruisede på vandet tæt på matchracebanen, hvorfra han fulgte de spændende dueller fra tætteste hold. Da han endelig kom i land var smilet stort. 

”Jeg har haft en fantastisk dag på vandet i dag. Det har været meget spændende at følge duellerne. Det er rigtig rart at se, at vores farvand kan tiltrække så store internationale matchrace-stjerner. Og så fik jeg også hilst på de danske stjerner Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner. Det var en spændende oplevelse,” fortalte Viggo Jacobsen.

 Thomas Capitani Nielsen: Viggo er min helt!

Viggo Jacobsen blev inviteret til Danish Open af Thomas Capitani Nielsen som tak for den indsats han har gjort for sejlsporten gennem årene.

”Han er virkelig min absolutte helt, han har gjort så meget for sejlsporten, og han har gjort det med et uselvisk og begejstret hjerte for at få børn og unge ud at sejle. Så det var helt naturligt for mig at invitere ham herned i dag,” siger Thomas Capitani Nielsen.

Mulig vært for optimistjolle-VM i 2012

En anden grund til at Viggo Jacobsen dukkede op ved Marselisborg Havn i dag var også for at fremme Århus’ muligheder for et fremtidig værtskab ved VM for Optimist i 2012 – et værtskab som Sailing Aarhus og Sport Aarhus Events er begyndt at arbejde på at få i hus.

”Her ved Danish Open i matchrace har vi en helt unik mulighed for at eksponere Århus so mulig værtsby. Sally Burnett, der er chefdommer her ved Danish Open er også direktør i det internationale optimistjolleforbund. Det vil sige samme forbund som Viggo Jacobsen var præsident for i forbundets første 25 år. Sally er med til at beslutte, hvilken by der skal være værtsby ved VM i optimistjoller. Det vil være et fantastisk VM at få til Århus. Det er et meget spændende stævne. Der deltager over 1000 juniorsejlere mellem 8 og 15 år, og de vil komme til byen med deres forældre – så det er et stævne der vil eksponere Århus meget,” fortæller Thomas Capitani Nielsen-

content-loader
content-loader
content-loader