Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Viggo Jacobsen læste danske og tyske bådblade, fortalte hans datter. - Jeg er lykkedes med mange ting i sejlsporten og har haft et godt liv, sagde Viggo til minbaad.dk i 2014. Foto: Troels Lykke

Mr. Opti Viggo Jacobsen blev 102 år

Ildsjælen Viggo Jacobsen fra Aarhus udbredte Optimistjollen, da han startede som international præsident for klassen i 60erne. - Han betød meget for de unge, forklarer vennen Per Risvang.

Af Troels Lykke |

Sejlklubben BUGTENs ældste medlem, og æresmedlem i Aarhus Sejlklub, Viggo Jacobsen (Mr. Optimist) døde mandag den 18. april i sit hjem i Aarhus - 102 år gammel.

Bisættelsen finder sted tirsdag den 26. april kl. 13:00 fra Fredens Kirke i Aarhus.

Efter bisættelsen er der sammenkomst i Aarhus Sejlklub. Æret være hans minde, skriver Sejlklubben BUGTEN i Aarhus på deres hjemmeside.

Viggo Jacobsen, der også havde Dansk Sejlunions æresnål og var æresborger i USA, efterlader sig fire børn, samt børnebørn. Hustruen døde i 2002.

Han ønskede piger skulle sejle

Per Risvang, tidligere formand for Aarhus Sejlklub, og god ven med Viggo Jacobsen til det sidste, forklarer i dag til minbaad.dk om Viggo Jacobsen.

- Jeg vil huske Viggo for at han var en mand, der havde styr på tingene. Han glædede sig hver dag han stod op, lige til det sidste i sit barndomshjem i Aarhus, hvor han holdt avis hver dag. Sidste sejltur havde jeg med Viggo i 1998. Han gik meget op i sejlads for unge, lige til det sidste og ønskede især at piger skulle sejle også, forklarer Per Risvang.

Viggo Jacobsen var især kendt for sit arbejde med Optimistjollen, hvor han med sin hustru,  rejste rundt i verden og udbredte kendskabet til Optimistjollen i sin egenskab af præsident for den internationale Opti-organisation IODA.

Første VM i Optimistjollen var i Aarhus

- Viggo var medstifter af IODA i 60erne, hvor han blev præsident. Han fik det første officielle Opti-VM til Aarhus i 1964, forklarer Per Risvang om Viggo Jacobsen, der også var handelsmand og lavede papæsker, men også mørkelægningsgardiner under 2. verdenskrig.

Han var også medstifter af Århus Yachtklub i 30erne og var med i sammenlægning af Århus Yachtklub og Aarhus Sejlklub senere.

Per Risvang fra Aarhus Sejlklub holdt tale for Viggo Jacobsen i 2014. Foto: Troels Lykke

Viggo Jacobsen ses her med prof-sejleren Jes Gram-Hansen. Foto: Sailing Aarhus

content-loader
content-loader
content-loader