Gå til hoved-indhold
Ida og Marie (ÅSK) blev bedst placeret kvindelige besætning ved 29er VM på Gardasøen.Kapsejlads
Ida, th., og Marie blev bedst placeret kvindelige besætning ved 29er VM på Gardasøen. Foto: Martin Olsen

Verdens bedste 29er-piger får penge

Hotel Royal legatet "Århus Future Sports Stars 2009" modtog 29erne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen fra Kraftcenter Århus. Legatet er på 25.000. kr.

 

Af Troels Lykke |

I 2008 indgik Hotel Royal og Elite Idræt Århus en samarbejdsaftale, hvor Hotel Royal over 5 år yder en mio. kroner i støtte til udvikling af Århusianske sportstalenter.

De private midler indgår i fonden Elite Idræt Aarhus og skal anvendes til direkte talentstøtte som EIAA ikke tidligere har haft mulighed for at støtte.

Ejeren af Hotel Royal, Jens Richard Pedersen, sidder med i legatbestyrelsen, som også støttede Ida og Marie i 2008.

I 2009 har bestyrelsen anerkendt deres store indsats og flotte resultater ved VM på Gardasøen, at man igen i år har valgt at yde pigerne støtte.

Penge skal bruges til VM på Bahamas

Denne gang med et legat på 25.000 kr som gør det muligt for sejleren at  forsvare deres resultater fra Gardasøen ved deltagelse i VM for 29er som afholdes på Bahamas fra 2-9 Januar 2010.

Ida og Marie (ÅSK) blev bedst placeret kvindelige besætning ved VM på Gardasøen, og er dermed uofficielt regerende Verdensmestre for kvinder. Med støtten er det gjort muligt at forsøge at forsvare titlen.e

VM samme sted for 49erne

29er VM 2010 afholdes samtidig med VM for den Olympiske 49er klasse her er 5 danske besætninger tilmeldt og i lillesøster klassen 29er er 3 danske besætninger tilmeldt. 

Udover pigerne i 29er deltager der også Århus-sejler Christian Kirketerp og Mathias Lehm fra Sletten ved VM i 29er.

Også Århusianske sejlere i 49er klassen er med, nemlig brødrene Peter og Søren Hansen (ÅSK) samt Peter Krüger Andersen (KBL), der sejler sammen med Nicolai Torsell (KDY).

content-loader
content-loader
content-loader