Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Unge elever er observatører ved Danish Open

Elever fra det nyetablerede Sailing Akademi Aarhus på idrætshøjskolen i Århus har ved Danish Open fået en enestående mulighed for at agere dommernes højre hånd som observatører på de sejlende matchracebåde.

Af Troels Lykke |

Nogle af Danmarks dygtigste ungdomssejlere vogter de store stjerner ved dette års Danish Open i Århus.

Rasmus Køstner, der netop nu deltager ved Danish Open som del af Jes Gram-Hansens besætning, underviser til daglig eleverne på Sailing Akademi Aarhus sammen med Peter Hansen, den professionelle 49’er sejler. Rasmus Køstner ser det som en helt unik chance de unge elitesejlere har fået.

”Noget af det absolut vigtigste, hvis man ønsker at etablere en professionel sejlsportskarriere, er at få de rigtige forbindelser ind i den professionelle sejlsportsverden, og gerne så tidligt som muligt. Derfor er det en helt unik mulighed for vores unge sejlere, at de nu har fået mulighed for at deltage i en international event på hjemmebane. De får erfaring og relationer, som de vil få meget gavn af i deres fremtidige professionelle sejlerkarriere,” fortæller Rasmus Køstner.

Ikke til at skyde igennem

Katrine Lintrup Andersen på 20 år er elev på Sailing Akademi Aarhus. Katrine har været observatør ved Danish Open på de to første indledende dage og er ikke til at skyde igennem.

”Det betyder rigtig meget for mine fremtidige karrieremuligheder at være med her. Jeg har på bare to dage fået et kæmpe indblik i, hvordan de professionelle internationale stjerner sejler og hvordan de håndterer bådene. Det er helt fantastisk at være med,” fortæller katrine Lintrup Andersen, og tilføjer:

”Ved Danish Open har jeg fået den helt enestående mulighed for at se, hvad der virker og ikke virker i et matchrace. Jeg glæder mig til at gøre brug af mine nyvundne evner, når jeg selv skal deltage til matchrace-stævner fremover.”

Stolt forstander

Henrik Løvschall er forstander på Idrætshøjskolen og meget stolt af sine unge elitesejlere.

”Det er lykkes os at tiltrække nogle af landets bedste ungdomssejlere til Sailing Akademi Aarhus, så vi er kommet rigtig godt fra start med det nye tiltag. Flere af vores elever er landsholdssejlere, nogle har vundet kapsejladser og nogle skal snart til OL-udtagelse. Jeg er sikker på, at det er kommende matchrace-stjerner, vi i disse dage ser vogte de nuværende danske og internationale sejlsportsstjerner.”

Om Sailing Academy Aarhus

Sailing Academy Aarhus er et nyt tiltag, der skal uddanne danske talenter til en professionel sejlkarriere. 49’er-sejleren Peter Hansen og America Cup-sejleren Rasmus Køstner står bag uddannelsen i samarbejde med idrætshøjskolen i Århus. Tiltaget er det første af sin art i Danmark og de første elever er startet her i september.

content-loader
content-loader
content-loader