Gå til hoved-indhold
ds 37er i århusKapsejlads
Eleverne stod bag på DS 37erne. Et ikke ufarligt, men spændende sted at stå.

Stort udbytte af Danish Open

Sailing Academy Århus var med i Danish Open i Marselisborg. Eventet var den vildeste oplevelse for unge elever, der blandede sig med verdenseliten, hvor de kunne skabe vigtige kontakter til sejlkarriere.

 

Af Troels Lykke |

Danish Open var på mange måder et meget anderledes stævne end de utallige stævner, som akademisterne tidligere har deltaget i.

”Jeg har aldrig oplevet et så blæret setup af et sejlsportsevent,” fortæller en ivrig Anette Viborg fra Sailing Academy Århus.

”Jeg var tilskuer på havnen og kunne nyde kommentatorernes mange jokes og beskrivelser. Det var som at være tilskuer til en superligakamp. I en særligt spændende sejlads gik alle tilskuere på molen amok i jubel, da Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner smuttede uden om 'den gamle ørkenrotte' Peter Gilmore lige før målstregen og vandt sejladsen.”  

Observertjans bag på DS 37er

De unge sejlere fra det århusianske sejlerakademi kom med på vandet som observerer, nogle en enkelt sejlads, andre alle dage.

Det var en enestående mulighed for at opleve matchrace sejlads i verdensklasse på tætteste hold og lære regler og tricks fra eksperterne.

”Det var vildt fedt at komme ud af teorilokalet, ud på vandet og se verdensmestrene live på vandet”, fortæller Nicoline Lokdam, fra Sailing Academy.

”Det var imponerende at se deres samarbejde i båden og måden de kommunikerede på, de fungerede som et fuldautomatisk maskineri, de vidste præcis hvad der skulle ske og hvornår,”    siger han.

Vigtig networking

Ligeså vigtigt som det var at hjælpe som observerer og lære af sejlerne på vandet, var det vigtigt for akademiets sejlere at møde de professionelle sejlere på land og tale med alle menneskene bag eventet.

Arrangørerne var meget imødekommende og gav akademiets sejlere frie muligheder for at skabe kontakter, der kan blive en vigtig del af deres fremtidige sejlerkarriere.

Hygge med profferne

Akademiets sejlere fik mulighed for at deltage i de sociale arrangementer på lige fod med de professionelle matchracesejlere, og blev bl.a. inviteret med til den store galla middag.

Alt i alt var hele Danish Open en win-win situation for akademiet. Der kan ikke herske nogen tvivl om at akademisternes store indsats og gode opbakning førte til at deres instruktør Rasmus Køstner tog guldet hjem til Århus med sit team.

content-loader
content-loader
content-loader