Gå til hoved-indhold
Ulrikkeholm i MiddelfartKapsejlads
I midten står Camilla Ulrikkeholm, der satser på en civil karriere frem for en dyr, usikker OL-satsning. Foto: Troels Lykke

Ulrikkeholm forlader også OL-landsholdet

To af Danmarks bedste matchrace-kvinder har nu forladt OL-landsholdet, kun få uger efter de kom på. Camilla Ulrikkeholm, nummer 12 i verden, forklarer sig her.

Af Troels Lykke |

OL-landsholdets Robinson-princip kører efter planen, men måske er det de forkerte der forlader holdet før tid.

I sidste uge forlod skipper Lotte Meldgaard OL-landsholdet og det samme skete kort tid efter for den 27-årige skipper Camilla Ulrikkeholm. Begge er højste placeret danskere på verdensranglisten i matchrace.

Kravet fra Sejlunionen er årligt 200 dage med matchrace og 80.000 kr., der skal betales for at være med.

Går efter erfaring som arkitekt

Camilla Ulrikkeholm smider håndklædet, hun vil hellere forsøge at få erfaring som arkitekt, end at være på et usikkert OL-landshold, hvor hun ikke ved om hun er blandt de tre heldige, der skal sejle for Danmark ved OL 2012.

"Vi er otte på holdet og tre der går videre, det er en anelse usikkert for mig, når jeg står overfor at skal ud at have erfaring som nyuddannet arkitekt, det var noget andet hvis jeg havde fem års erfaring, som arkitekt," siger Camilla Ulrikkeholm.

De tre stærkeste er ikke med

Tre af Danmarks mest erfarne matchrace-skippere er således ikke på OL-landsholdet. Susanne Ward valgte ikke at være på OL-landsholdet, mens Camilla Ulrikkeholm og Lotte Meldgaard trak sig hurtigt efter få dage.

"Trine Abrahamsen er der stadig som skipper på landsholdet. Og hun har et stort potentiale, og har Trine brug for sparring, så skal vores hold nok være der. Jeg har ikke brændt nogle broer til Sejlunionen," siger Camilla Ulrikkeholm.

Hun slår nu fast, at hun nu er glad for at kunne sejle med sine hidtidige gaster: Christel, Louise, Maria, Joan og Sarah.

Vil ikke afvise OL 2012

Sejlunionen har nu lovet objektive udtagelseskriterier, vil du så stadig forsøge at kvalificere dig til OL i 2012?

"Det ved jeg ikke, lige nu er jeg bare glad for at jeg traf beslutningen om at stoppe på landsholdet, men kan vi skaffe sponsorer så kan det måske godt gå den vej," siger Camilla Ulrikkeholm, der i øvrigt ikke var skræmt af, at skulle skaffe 80.000 kr. om året for at være på landsholdet.

"Sejlunionen vil hjælpe OL-sejlerne med at skaffe sponsorer," siger matchrace-skipperen fra Skovshoved Sejlklub og Royal Sailing Academy.

content-loader
content-loader
content-loader