Gå til hoved-indhold
En ung Europa-jollesejler måtte en tur i det kolde vand under weekendensKapsejlads
Unge Europa-jollesejler måtte en tur i det kolde vand under weekendens

Jolle-sejlere i kæmpe bølger

Lørdagens træning i Fredericia gik ud på at presse sejlerne maksimalt. For nogle betød det et koldt gys, men også en kamp i de næsten 2 meter høje bølger, fortæller træner Søren Johnsen. Se flotte billeder.

 

Af Troels Lykke |

”Det er nødvendigt at træne og få adskillige sejltimer i kroppen igennem hele vintersæsonen for at kunne opnå rigtig gode resultater på internationalt plan”, siger træner Søren Johnsen.  

Og det var der en stor flok friske sejlere, der gjorde denne vinter i Fredericia Kraftcenter (Optimist A,B,C, Zoom8, Europa, Laser R, Laser og 29’er).

Under vinterens sidste træning arbejdede Laser- og Europa-jollesejlerne med at styre ind og ud af bølgerne på den mest optimale måde og presse båden maksimalt på læns.

Henover vinteren har de desuden trænet taktik på kryds og læns, rokket og rullet til grænsen indenfor regel 54 og endelig har sejlerne lært, hvor meget kroppens placering i båden betyder for farten.

”Der er rigtig mange gode talenter i de forskellige klasser, som gør det rigtig godt og lægger den store træningsmængde gennem en lang, kold vinter. Efter mange år i sejlsporten, ved jeg, at det er med til at give gode resultater. Også i fremtiden ser det godt ud for Dansk sejlsport. Jeg glæder mig i hvert fald til at tage hul på træningen i det nye år”, siger Søren Johnsen.

Foto: Søren Johnsen, Danmarks bedste jolletræner-fotograf. Tak for de fantastiske billeder.

content-loader
content-loader
content-loader