Gå til hoved-indhold
Olsen 370 ud for StubbekøbingKort Nyt
Olsen 370 er bygget i epoxy og er derfor stiv og let og kan ikke få osmose. Foto: Troels Lykke

Til Barcelona mod berømmelse - video

Olsen 370 ankommer i morgen til Barcelona, hvor europæiske bådblade skal teste og nominere Yacht of the Year 2009/2010. Vi taler med konstruktør Peter Bjørn Olsen, der nu er i Barcelona. Se også video med nominerede både.

Af Troels Lykke |

Dragonfly 28 og Olsen 370 kan blive årets både i Europa, det bliver i denne uge afgjort, hvor BådNyt er med til at afgøre hvem som vinder.

Tirsdag i Barcelona skal allerede otte magasiners journalister ud og teste og bedømme Olsen 370, der koster 1,7 mio. kr. uden sejl.

Peter Bjørn Olsen og Lars Hallkvist fra Olsen Yacht i Stubbekøbing, har brugt 75.000 kroner på, at sende Olsen 370 på en lastbil til Barcelona og nu skal båden til eksamen.

Omlakeret og højere ruf

"Vi har lakeret båden igen og lavet nye cockpithynder, der kan bruges som solmadras. Vi har sørget for at ståhøjden er hævet til 1,85 meter," siger Peter Bjørn Olsen til minbaad.dk

Lige nu er der kun solgt en Olsen 370, men når Europas største bådblad Yacht og de andre magasiner gør båden berømt blandt sejlerne i Europa, så hjælper det måske på salget.

"Yacht vil også lave en eksklusiv test, det er ikke så tosset for markedsføringen, det kan ikke undgå at flytte noget i en positiv retning. Nu bliver Olsen 370 kendt i 11 lande," forklarer Peter Bjørn Olsen.

Modstander trak sig

BådNyts redaktør Morten Brandt tror, at Olsen 370 har gode chancer for at blive årets båd i sin kategori. Selv siger Peter Bjørn Olsen:

"Vi vurderer, at vi har gode muligheder, en af modstanderne i vores gruppe, der mindede om vores båd, har desuden lige trukket sig."

Olsen 370 stikker kun 1,8 m.

content-loader
content-loader
content-loader