Gå til hoved-indhold
Olsen 370 ved StubbekøbingKort Nyt
Olsen 370 sejler er levende på roret, men alt var under kontrol, da vi testede den for et par uger siden. Se afsteming. Foto: Troels Lykke

Bliver Olsen 370 og Dragonfly 28 Årets Båd?

BådNyt har indstillet to danske både, der er til eksamen fra 16. til 20. november i Barcelona, hvor journalister fra 11 europæiske bådblade tester til Årets Båd. "Begge både har vinderchancer," mener Morten Brandt fra BådNyt.

Af Troels Lykke |

Olsen 370 og Dragenfly 28 bliver eksponeret i den grad, når det går løs i Barcelona.

Bådene er nemlig nomineret til Boat of the Year, hvor vinderne findes i denne måned, men det offentliggøres først til januar under bådudstillingen i Düsseldorf.

"Nomineringen er guld værd. Det sikrer omtale i 11 bådblade i hele Europa og for Peter Bjørn Olsens 370er, så er det en kæmpe chance, når fx et blad som tyske Yacht omtaler båden," siger Morten Brandt, redaktør på BådNyt.

Om chancer for danske vinderpriser lyder det optimistisk fra BådNyt.

"Begge både har vinderchancer, de er helt sikkert med," siger Morten Brandt til minbaad.dk

BådNyt må ikke stemme på danske både

Han fortæller, at bådbladene ikke må stemme på både fra deres eget land.

"Men derfor kan jeg jo godt argumentere for hvorfor man skal vælge en dansk båd," siger Morten Brandt, der skal være med til at teste bådene fra 16. til 20. november i Barcelona.

"Faktisk bliver bådene valgt torsdag 19. november og der er først bestilt fly hjem den 20., da udvælgelsen plejer at vare det meste af natten, før end man er enig," forklarer Morten Brandt.

Dyr transport til Barcelona

Peter Bjørn Olsen og Lars Halkvist bruger mange tusinde kroner, når de sender deres Olsen 370 til Barcelona på en lastvogn. Olsen 370 skal deltage i klassen Special Yachts.

"Vi tager det som en chance for at blive kendt ude i Europa, efter testsejladserne i Barcelona, da skal båden blive i Frankrig, hvor den vises frem for kunder," siger Peter Bjørn Olsen.

Dragonfly 28 blev allerede testet i Holland i år. Den er op mod ganske få andre både i sin klasse.

Olsen 370 har et væld af gode detaljer. Minbaad.dk testede den fornylig i hård vind ud for Stubbekøbing. Se test senere.

Peter Bjørn Olsen står her og viser hvordan ruftaget kan hæves 15 centimeter på Olsen 370, så der bliver ståhøjde.

Dragonfly 28 bliver årets båd i Europa, er vores vurdering. Chancerne er bestemt også tilstede for Olsen 370.

www.olsenyacht.dk

www.dragonfly.dk

content-loader
content-loader
content-loader