Gå til hoved-indhold
Jesper Bank på hjemmebane forleden hos Elvstrøm Sails, hvor han er salgschef og medejer. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jesper Bank på hjemmebane forleden hos Elvstrøm Sails, hvor han er salgschef og medejer. Foto: Troels Lykke

Jesper Bank med i Big Boat Challenge

Kerteminde gentager til maj succesen med storbådssejlads. Sejlerkendis er klar - hvis han bliver inviteret. Se også video med Blærerøven.

Af Troels Lykke |

Den dobbelte OL guldvinder Jesper Bank har anmeldt sin deltagelse – hvis han får en invitation. Og det gør han naturligvis.

"Big Boat Challenge indgår helt sikkert i mine planer for 2010, faktisk har jeg så mange sejladser næste år, at det minder mig om en olympisk kampagne. Jeg skal sejle en del med vores kunder," fortalte Jesper Bank fornylig, da vi besøgte ham hos Elvstrøm Sails i Aabenraa.


”Big Boat Challenge” blev afholdt første gang i Pinsen 2009 som et invitationstævne. Initiativet blev modtaget med stor begejstring af både sejlerne og deres organisationer.

De inviterede både er alle dem der gennem 2009 sæsonen har deltaget og placeret sig i toppen af de største nordeuropæiske kapsejladser.

Det er både typisk i størrelsen fra 30 til 65 fod med en besætning på 8 til 15 mand. Der vil være en deltagerbegrænsning på 50 både.

Ud over de 5 planlagte sejladser i løbet af de to dage 22. og 23. maj, vil der være en række sociale aktiviteter på land. Stævnet afvikles fra Kerteminde Gl. Havn. Her indrettes Nordre Havnekaj med en række faciliteter til Sejlerne.

Stævneleder Ole Gorm Larsen fra Kerteminde Sejlklub siger:
” Vi er meget glade for at igen at byde de store kapsejladsbåde velkommen til Kerteminde. Initiativet er rygtedes i Europa og en række udenlandske teams har allerede bedt om en invitation”

Nu med i  IRC Baltic Open

Stævnet er desuden valgt som det første i serien IRC Baltic Open. En ny serie af kapsejladser for Big Boats i Skandinavien, arrangeret af den tyske Offshore Organisation i samarbejde med Hanseboot.

Classic Fyn Rundt fra Kerteminde er tredje stævne i serien. Link www.baltic-irc.org/

Vi arbejder allerede nu på at udvikle konceptet og give både deltagere og publikum en stor sejlsportsoplevelse, med gode faciliteter på land og spændende sejladser på Kerteminde Bugt.

Stævnet ligger i 2010 i weekenden før Fyn Cup i Bogense og 2 uger før weekenden med Classic Fyn Rundt fra Kerteminde.

”Vi tror at mange af de inviterede både også vil deltage i enten den ene eller
begge ”Fyn Rundt”, således at de kan få tre fantastiske weekender i de fynske farvande," siger stævnelederen.

Danmarks største sejlsportsweekend

Stævnet afholdes samtidig med Nordens største jollestævne på Kerteminde Bugt. Med mere end 1000 sejlere, i både joller og kølbåde på bugten, er der lagt op til Danmarks største sejlsports weekend i Kerteminde.

I januar bliver indbydelserne sendt ud til flere end 100 udvalgte både og de første 40 tilmeldte både er sikret en plads ved stævnet. Andre ”Big Boats” kan så søge om de 10 wildcard der vil blive tildelt ud fra sejladsledelsens vurdering af deltagere der vil højne kvaliteten af sejladserne.

De deltagende både vil blive offentliggjort på stævnets website. Her kan man også følge hvem der får tildelt de 10 wildcard.

www.bigboat.dk

content-loader
content-loader
content-loader