Gå til hoved-indhold
irc i danmark, norge, sverige, tyskland, finlandKapsejlads
Sådan kan det se ud med IRC-sejlads.

Ny Nordeuropæisk IRC-turnering på plads

IRC-reglen samler nu kølbåds-sejlads i Europa. Se ny hjemmeside og få orientering fra J/V 41-sejleren Per Weiskvist. Se også hvor IRC-sejlads sker i Danmark 2010.

Af Troels Lykke |

Så er den nye Nordeuropæiske serie på plads.

Det kører fra 2010, med primært de største eksisterende sejladser i det Baltiske hav, som medarrangører af hver sin afdeling, sideløbende med deres egen sejlads under et nationalt handikap system.

Du kan se mere på www.baltic-irc.org, hvor vi også har lavet en mulighed for at stille spørgsmål til IRC og sejladserne (på alle sprog, da vi har lagt en oversætter ind), fortæller Per Weiskvist, J/V 41er sejler fra Kerteminde Sejlklub.

På tværs af landene

Planen er, at sejladsen skal være en serie af sejladser, på tværs af de nordiske lande og Tyskland, og de deltagende lande er Tyskland, Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Derudover har et par engelske og hollandske både, meldt deres interesse i at komme og være med, da de mener at det er netop sådan noget der har manglet i mange år.

Man skal som minimum deltage i to sejladser, for at kunne score i den samlede serie, og der vil være tillæg hvis man sejler over grænsen, og deltager i et af de omkringliggende landes sejladser.

Facebook gruppe

Vi har også lavet en facebook gruppe, som man kan melde sig ind i, og benchmarke lidt på regel og hinanden mv.

Jeg har fået tre afdelinger til Danmark, Big Boat Challenge og Fyn Rundt fra Kerteminde, og Baltic Sea Challenge i Øresund, som er en ny sejlads hvor Swan bådene nu supplerer med en åben IRC klasse, der så altså også er en del af Hanseboot Baltic IRC Open, fortæller Weiskvist.

Spændende at se, om vi kan få det seriøst i gang, allerede i 2010, ellers er vi allerede i gang med step 2, som er en større videreudvikling i 2011, lyder det fra Kerteminde-sejleren.

Danskerne skal nu også sejle i udlandet, mener Per Weiskvist i midten blandt to danske proffer.

content-loader
content-loader
content-loader