Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Team Sehested i match28er.

Team Sehested igen-igen

Team Sehested fra Kolding, levede op til favoritværdigheden i Sønderborg og vandt andet Ungdoms-DM med sejr over Team Lier.

 

Af Troels Lykke |

Det unge hold fra Match Racing Denmark har kun sejlet matchrace i små tre år og har allerede to guld- og en sølvmedalje ved Ungdoms-DM i Matchrace.

I finalen mødte Team Sehested en anden dansk besætning. Skipper, Lucas Lier og besætning havde sejlet super flot og slået, på papiret mange bedre teams. Trods holdet overraskende var med videre i finalen, så var det fuldt fortjent.

Lucas Lier vandt første opgør

I finalen, hvor der skulle sejles ”bedst-ud-af-tre”, startede Lucas Lier også med at slå Nicolai Sehested i den første sejlads. Lucas ligger nummer 293 på verdensranglisten hvor Nicolai ligger nummer 39, så det var naturligvis en stor præstation at vinde første finalesejlads.

Team Sehested blev dog alligevel en for stor mundfuld for Lucas Lier og besætning, da de måtte se sig slået i de to efterfølgende sejladser. Team Sehested tog dermed guld ved det danske mesterskab i matchrace for unge under 23 år.

”Vi kunne klart mærke, at vi ikke har sejlet og trænet meget det sidste års tid – vi var sgu ringe til at starte med”, udtaler guldmedaljevinderen, Nicolai Sehested og fortsætter:

”Vi uddelte vel i gennemsnit mere end én straf i alle starter og vandt dem – det holdte os inde i stævnet. Men som stævnet skred frem så fik vi styr på vores boathandling, og så gik det hele rigtigt fint”.

Britisk opgør om bronzemedaljer
I kampen om tredjepladsen var der rent engelsk opgør. Sam Goodchild (rank 225) skulle møde landsmanden Robbie Allam (rank 86).

Den undertippede Sam Goodchild vandt de to første sejladser og slog dermed den noget højere rangerede Robbie Allam.

Sam Goodchild deltog også i træningslejren op til stævnet for at lære Match28eren bedre at kende.

Den satsning kan det engelske hold nu kvittere med en bronzemedalje ved dette års Ungdoms-DM i Matchrace.

www.matchracingdenmark.dk

 

content-loader
content-loader
content-loader