Gå til hoved-indhold
Nicolai Sehested ses her med Thomas Hedegaard, Casper Hjaltelin og Jesper Blom   besætning i Chicago.Kapsejlads
Nicolai Sehested ses her med Thomas Hedegaard, Casper Hjaltelin og Jesper Blom besætning i Chicago.

Sehested toer i amerikansk matchrace-serie

Nicolai Sehested og TRE-FOR Match Racing endte som samlede toer på den nordamerikanske Grand Slam Tour efter andenplads i New York. Fire stævner på fire uger.

Af Troels Lykke |

Fire grade 2 stævner på fire uger. Sådan lød det tætpakkede program for Nicolai Sehested og hans TRE- FOR Match Racing hold i august måned.

Holdet deltog som det eneste europæiske hold i hele den nordamerikanske Grand Slam Tour – og det med succes.

Skipper Nicolai Sehested:

”Det har været en rigtig god tour for os. Vi startede godt i Chicago, men måtte tage til takke med en 5. plads efter en mindre storm ramte stævnet på sidste dagen. To top 3 placeringer i New York gjorde dog, at vi i sidste ende tager andenpladsen med hjem til Danmark.”

Mange point at hente

Da alle stævnerne i USA var rangerede som grade 2 stævner, var der mange point at hente. Specielt ved tourens sidste to stævner viste de danske match race sejlere format.

De hev henholdsvis en 3. og en 2. plads hjem ved to stævner i New York. Det var også netop hér, Nicolai Sehested forventede at vise sin form.

”De to stævner i New York blev sejlede i Swedish Match 40’er. Selvom det var vores første møde med båden, havde vi disse to stævner i kikkerten. Med en masse timer i DS37’eren i bagagen føler vi os generelt godt tilpas i større både, så vi havde forventningerne oppe til disse stævner, fortæller Nicolai Sehested.

Med resultaterne fra USA i kufferten kan TRE-FOR Match Racing se frem til endnu et hop i den rigtige retning, når ISAF’s match race verdensrangliste bliver opdateret den 7. september.

OM GRAND SLAM TOUR’EN

Den nordamerikanske Grand Slam Tour er et samarbejde mellem fire amerikanske sejlklubber, som alle arrangerer grade 2 stævner. Touren startede i år 2010 med tre stævner, men er i år udvidet til fire. Vinderen af touren får en invitation til grade 1 stævnet Congressionals Cup i Californien i marts 2012.

De fire stævner er:

-          Chicago Match Cup, Chicago Match Race Center

-          Detroit Cup, Bayview Yacht Club

-          Knickerbocker Cup, Manhasset Bay Yacht Club

-          Oakcliff International, Oakcliff Sailing Center

Med på touren var blandt andet Reuben Corbett, Dave Perry og William Tiller.

Den overordnede vinder af touren var en suveræn Laurie Jury fra New Zealand med placeringerne 2, 2, 1, 1. TRE-FOR Match Racings placeringer ved de fire stævner er 5, 7, 3 og 2.

content-loader
content-loader
content-loader