Gå til hoved-indhold
Mikkel Røssberg trimmer her i læen på Synergy. Foto: Christophe FavreauKapsejlads
Mikkel Røssberg trimmer her i læen på Synergy. Foto: Christophe Favreau

Røssberg efter Nice: Vi holder hjulene i gang

America's Cup er dybt belastet af retssager, men cup-sejlerne viste de seneste 14 dage, at de vil afgøre tingene på vandet.

Af Troels Lykke |

Den 39-årige prof-sejler Mikkel Røssberg fra Vedbæk-egnen er et eksempel på, at der stadig findes fornuftige America's Cup-sejlere, der sejler i stedet for at mødes i retten, som Alinghi og BMW Oracle Racing har gjort det de seneste par år.

Med det russiske Synergy-hold deltog Røssberg og holdet i Louis Vuitton Trophy i Nice og tog flot 3. plads, da de i lørdag besejrede Team Origin, der valgte forkerte fløj på første lænseben og mistede føringen.

Mikkel Røssberg siger efter dagene i Nice:

"Det var et suverænt godt stævne, selvom vinden ofte var let og meget skiftende, men der har også været dage med høje bølger og 20 knobs vind, hvor vi var med til at skabe dramatikken mod Team New Zealand, hvor vi dog fik en dom i mod os efter at dommerne så videomateriale igennem. De mente vi sejlede for tæt på modstanderen og skulle have vist mere hensyn til Team New Zealand."

Næste stævner i Louis Vuitton Trophy bliver til marts i Auckland, New Zealand og senere skal sejles på Sardinien.

Stævnet holder hjulene i gang

Om Louis Vuitton Trophys betydning for America's Cup, siger Røssberg til minbaad.dk:

"Stævnet er positivt for cuppen, nu må vi se hvad der sker (efter cup-finale til febaruar, red.), men stævnet sørger for at holde hjulene kørende."

Næste stævne for Røssberg bliver for Magnus Holmberg i Asien og derefter følger en opgave sammen med Jes Gram-Hansen. 

www.louisvuittontrophy.com

content-loader
content-loader
content-loader