Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Jefa Steering

Jefa Steering mistede 60 procent af omsætning

Efter finanskrisen sank interessen for nye lystbåde, og dét har Jefa Steering mærket. Virksomheden, som sælger styregrej til nye både, mistede på kort tid 60 procent af omsætningen og har næsten halveret sin bemanding til nu 12-15 ansatte, skriver ErhvervsBladet.

 

Af Troels Lykke |

Et lyspunkt for Jefa Steering er, at de årlige udgifter til forsikring samtidig er faldet fra 250.000 kroner til 150.000-180.000 kroner i regnskabsåret frem til september 2009.

Til ErhvervsBladet siger direktør for Jefa Steering:

"Vi oplevede et dramatisk efterår i 2008, og vi holdt hurtigt et møde med vores assurandør. Vi kunne skære meget ned på vores forsikring til produktansvar, da vores eksport til USA faldt voldsomt. Vi har også sparet ved, at vi med det samme regulerede vores varelagre, fra syv millioner til i øjeblikket fem og snart kun fire millioner kroner," fortæller Stig Jensen, administrerende direktør og medejer af Jefa Steering, der ligger i Greve syd for København.

Omsætning fra 36 til 15 mio. kr.

I takt med den mindskede bemanding blev også udgifterne til arbejdsskade-og sundhedsforsikringerne mindsket. Stig Jensen anslår, at besparelsen på arbejdsskade udgør 20.000-30.000 kroner på årsbasis.

Omsætningen lå tidligere på 36 millioner kroner om året og dykkede i det netop afsluttede regnskabsår til knap 15 millioner kroner.

Det er dog lykkedes at nå, hvad Stig Jensen kalder » et flot nul « , og han betegner likviditeten som relativt god.

www.jefa.com

content-loader
content-loader
content-loader