Gå til hoved-indhold
Bachs bådeværft brændtKort Nyt
Foto: Lars From

35 medarbejdere fyret efter brand

Da en voldsom brand natten til tirsdag 24. marts i år raserede produktionshallerne ved Bachs Bådværft på havnen i Hvalpsund, var det et livsværk, der gik op i flammer. Et sted hvor Vivace 34 akkurat overlevede.

Af Troels Lykke |

Ejgild Bach startede sin virksomhed for 37 år siden og har de seneste 22 år haft sin produktion i Hvalpsund. Nu har han besluttet sig for ikke at genopføre hallerne, skriver nordjyske.dk

- Det er en epoke, der er slut. De første dage efter branden kneb jeg mig i armen og havde svært ved at tro, at fabrikken virkelig var væk. Det har været hårdt, og jeg vil ikke ønske noget lignende for min værste fjende. Man kommer aldrig over det. Men man skal jo videre, siger Ejgild Bach til nordjyske.

Han fortæller om de planer, der nu ligger:

- Det, der står tilbage af hallerne, bliver revet ned, og alt bliver fjernet, undtagen den bygning, vi sidder i. Administrationsbygningen vil blive renoveret, så bagsiden kommer til at ligne forsiden. Men vi vil ikke til at bygge igen.

Fremtiden?

Ejgild Bach tilføjer, at der allerede står mange tomme haller rundt omkring, og at virksomheden endnu ikke har besluttet sig for, hvad man vil satse på i fremtiden.

- Vi er stadig interesseret i at få en produktion startet op igen, gerne et sted i Vesthimmerland. Men efter branden har vi måttet afskedige alle vores 35 medarbejdere og har nu kun to tilbage, og vores opgaver har vi lagt ud til andre producenter, for tingene skulle jo leveres.

En meget stor ordre på glasfiberelementer til skibe, som man bruger i olieindustrien til at måle havdybden med, er blevet overdraget til firmaet Bach Composite Industry, der ejes af Ejgild Bachs bror Thorkild Bach. Firmaet ligger i Hurup i Thy.

Til Najad

Bachs Bådværft har gennem årene produceret glasfiberbåde til en række kendte værfter i både Danmark og Sverige.

Virksomheden har blandt andet fremstillet glasfiberskrog til svenske lystbåde som Najad og Malö, der i færdigapteret tilstand sælges for flere millioner kroner stykket.

content-loader
content-loader
content-loader