Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det gik vildt for sig i Kaløvig i februar 2020, hvor 10 både brændte ned og 4 blev beskadiget. Branden var ikke påsat mener politiet. Fotos: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

BREAKING: 10 både brændt på land i Kaløvig

Både, der har stået på lystbådehavnens vinterplads på land, blev tirsdag morgen udsat for en større brand. Ikke meget af bådene er tilbage.

Af Troels lykke |

Kaløvig Bådelaug nord for Aarhus har tirsdag morgen været ramt af en voldsom brand i både, der har stået på lystbådehavnens vinterplads på land. Det oplyser Østjyllands Brandvæsens indsatsleder Bjørn Christensen.

Ti både er tidligt tirsdag morgen udbrændt ved bådehavnen ved Studstrup.

Overså mindre både

Klokken 05.26 tikkede alarmen ind hos Østjyllands Brandvæsen:

- Der var godt gang i den, da vi kom, forklarer Bjørn Christensen, indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen, ifølge TV 2 Østjylland, som også viser fotos.

Ifølge indsatslederen er branden formentlig opstået i én af bådene, der ligger side om side på en opbevaringsplads på land med cirka en meter mellem hinanden.

Brandvæsenet troede først, at det drejede sig om færre både, men indimellem fire store både gemte der sig flere mindre både.

- Bådene står meget tæt, nogle steder med under en meter mellem hinanden. Hvis vi havde fået meldingen senere, kunne det være gået meget værre. Der står flere hundrede både derude, forklarer indsatslederen, der sammen med sit mandskab måtte fokusere på at begrænse skaderne. Det skriver Lokalavisen.

- Vi får stoppet spredningen af branden, så den ikke spreder sig yderligere, efter vi kom derud, og vi får slukket de store båd.

Hundelufter slog alarm

Det var en mand, der var ude at gå en morgentur med sin hund, som opdagede branden og slog alarm. Derefter ringede han til havnekaptajn Allan Rundberg, som skyndte sig derned.

Det lykkedes Allan Rundberg med et par andre at få flyttet et par både væk fra flammerne. Havnekaptajnen fortæller, at han nu er i gang med at finde frem til ejerne af de både, der er udbrændte. Og det er ikke en nem opgave, for der er ikke meget tilbage af bådene.

Branden blev anmeldt tirsdag omkring klokken 05.30. Cirka to timer senere var brandvæsnet færdig med indsatsen på stedet, som politiet har afspærret.

Kilder: TV 2 Østjylland og Lokalavisen

content-loader
content-loader
content-loader