Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De danske OL-kvinder i matchrace forkæles ikke ligefrem.

Matchrace-kvinder til OL plukkes økonomisk

Det kom frem under debat i Odense. Hver sejler skal ifølge vores oplysninger betale 80.000 kroner om året for at være på landsholdet, mens de skal bruge 200 dage på sporten. Det var der stor undren over - også fra Høghen.

Af Troels Lykke |

Robinson kaldes landsholdets nye satsning i matchrace for kvinder frem mod OL 2012.

Syv kvinder starter og til sidst er der tre tilbage til at sejle Elliot 6m i Weymouth om tre år.

Alt sammen fint nok og efter hollandsk forbillede. Men problemet er pengene.

KDYeren Jonas Høgh-Christensen spurgte elitechef Michael Staal på debatmøde mandag aften om det kunne have sin rigtighed, at kvinderne selv betaler.

"Ideen er rigtig god med nytænkning, men pengene er der ikke. I Holland sagde man - du får penge for at være med på holdet. Skal vi bede kvinderne om at sejle, hvor det bliver helt subjektivt, hvem som udtages, så tror jeg at I (Sejlunionen, red.) vil miste hele bundet. Og så falder hele systemet sammen, hvis økonomien ikke er der," lød det fra Jonas Høgh-Christensen, der i flere gange har talt for, at sejlerne skal have langt flere penge til deres satsninger.

80.000 kroner om året

Ifølge vores oplysninger hander det om, at hver sejler skal smide 80.000 kroner om året i en OL-satsning. Oveni at Sejlunionen taler om at sejlerne skal bruge 200 dage om året.

Michael Staal sagde til Jonas Høgh-Christensen:

"Vi har ikke råd til at støtte 3-4 besætninger og heller ikke opbakning fra Team Danmark til det, det her er et kompromis," lød det fra elitechefen, der håber på bedre økonomi for sejlerne.

"Det vil være synd, at smide håndklædet i ringen nu," sagde Michael Staal.

Pendle til Fyn - elitechef ligeglad

Anders Kristensen, cheftræner for matchracekvinderne i KDY, spurgte Michael Staal om det var muligt at flytte træningen fra Oure til KDY i Skovshoved, hvor 6 ud af syv sejlere kommer fra.

Svaret fra Staal lød kort: "Nej".

Et svar der er svært at forstå, nu skal seks sejlere pendle til Fyn for at træne oveni at de skal betale dyrt for at være med i 'Robinson', lød det tørt fra en sejler vi talte med på debat-mødet.

De udtagne matchrace-kvinder skal være godt polstret økonomisk for at sejle OL. Foto: Christian M. Borch

content-loader
content-loader
content-loader