Gå til hoved-indhold
Familien Warrer i OdenseKapsejlads
Jonas og Peter Warrer under debatmøde i Odense. Jonas har opgivet OL-sejlsport og sejler matchrace og fremover international Moth-jolle. Foto: Troels Lykke

DS' eliteafdeling skal gøres langt mindre

Det mener Peter Warrer, som også ønsker en anden type chef end Michael Staal. "Færre ansatte vil frigive midler til sejlerne, der skal have skræddersyet kampagner," siger OL-guldvinderens far, Peter Warrer. I år er elitebudgettet på 15 mio. kr.

Af Troels Lykke |

I 2009 er det danske OL-budget på 7,4 mio. kr. fra sponsorer og 7,6 mio. kr. fra Team Danmark. I alt 15 mio. kroner.

De penge kan bruges meget bedre, end elitechef Michael Staal og Dansk Sejlunion gør det.

Den holdning kommer fra forretningsmanden og Drage-sejleren Peter Warrer fra Århus. Han mener de sidste fire år har været med magre resultater i OL-sammenhæng.

Fra 9 til 2 kraftcentre

Warrer vil  nedtone kræfterne i syv nuværende kraftcentre og bruge flere midler på to Team Danmark-kraftcentre i Rungsted og Kaløvig.

Peter Warrer ønsker samtidig, at gøre op med Sejluniones noget tunge eliteafdeling, hvor der er en elitechef (i dag Michael Staal) og en landstræner (Pete Conway).

"Vi skal have en stærk chef for landsholdet med olympisk erfaring, gerne en med medaljer. Og han skal finde talentfulde sejlere ude i landet og jeg kender de første 8-9 sejlere, der kan tage medaljer. Organisationen i Sejlunionen skal tiltrække OL-sejlere og det gør den ikke i dag tilstrækkeligt nok," sagde Peter Warrer på debatmøde i Odense i mandags.

Mere valgfrihed til sejlerne

Peter Warrer slog fast, at de nuværende mange millioner skal bruges langt mere fleksibelt med færre ansatte i eliteafdelingen, det ville kunne skabe skræddersyet kampagner til sejlerne.

"En mindre eliteorganisation vil frigøre økonomiske midler til sejlerne. Nogle sejlere har ikke behov for en træner, andre har behov for en træner hele tiden. Der skal tages udgangspunkt i sejlernes behov, så skete der noget med præstationerne," siger Peter Warrer.

Mentaltræning opgraderes

"Og så skal det mentale opgraderes. Det var altafgørende for Warrer og Kirketerp, da de tog OL-guld. Deres mentaltræner var en vigtig faktor," sagde Peter Warrer.

Jonas Høgh-Christensen fortalte efterfølgende i Odense, at han var meget enig med Peter Warrer.

"Det primære er, at at sejlerne lærer at tage ansvar for egne kampagner og der er fleksibilitet for os sejlere en stor egenskab. Men jeg syntes også, at der er virkelig mange gode ideer i Sejlunionen, men de gennemføres ikke nok eller bliver et kompromis. OL-udtagelsen (i 49er-klassen, red.) er et eksempel," sagde Jonas Høgh-Christensen.

Høgh-Christensen følte sig forbigået

Og så følte han sig udenfor omkring mentaltræner ved OL i Kina, som kun gik til Warrer og Kirketerp fra psykolog Søren Ballegaard.

"Jeg syntes det var trist, at det med Søren Ballegaard skulle holdes hemmeligt, det var ærgerligt, når vi nu var et hold derude.

Staal: Organisation besluttet i 2005

Elitechef Michael Staal fortalte til Peter Warrer, at den nuværende elite-struktur han står for blev besluttet i 2005.

"Det var et krav fra klubbernes side omkring den røde tråd. I nogles øjne har det været en fiasko, men er talentmassen blevet bedre end i 2005?," sagde elitechefen og tilføjede, at han i sin tid blev bedt om at etablere en driftsorganisation, der kørte mere forretningsmæssigt.

"Den passede jeg på, selvom jeg ikke havde en OL-guldmedalje," sagde Staal.

Stig Westergaard, tv. talte varmt for mange kraftcentre, hvor de mindre erfarne sejlere kunne møde de skrappe OL-sejlere og på den måde blive bedre. Kim Andersen, th., formand for KDY, sagde ikke et ord på debatmødet i Odense.

content-loader
content-loader
content-loader