Gå til hoved-indhold
Sejlklubber

Sejlklubber og skoler smelter mere sammen

Antallet af skolesamarbejder er steget fra 16 styks i 2008 til mere end 60 i 2009. Se opskriften her.

Af Troels Lykke |

Koordinerende breddekonsulent  Christian Steffensen tilfreds konstatere da han på Dansk Sejlunions klubkonference for nylig gjorde status på sæsonen 2009, skriver sejlsport.dk

"Vind havde vi ikke ret meget af, men eleverne fik en fornemmelse af hvad det vil sige at sejle med sejl og surfe" fortalte Michael Ebbesen, der er formand for Grindsted Sejlklub, efter et samarbejde med en lokal skole.

Et skolesamarbejde er når en sejlklub inviterer en klasse fra den lokale skole ud at sejle i skoletiden.

Dette koncept ser Dansk Sejlunion som så vigtigt, at klubber der har interesse i at lave det, har haft mulighed for at modtage både kontant støtte samt konsulent bistand og lån af en TORM aktivitetstrailer, når de har lavet skolesamarbejde i år.

Mere end 1000 elever har i 2009 dermed haft mulighed for at få en smagsprøve på hvad Sejlsport er, og en del af dem har oven i købet meldt sig ind i en sejlklub efterfølgende.

Det er vigtigt i skolesamarbejde

I sit oplæg om skolesamarbejde på klubkonferencen understregede Christian Steffensen i øvrigt en række af de ting Dansk Sejlunion ser som vigtigt i forbindelse med et skolesamarbejde:

  • Skolesamarbejdet skal tænkes ind en sammenhæng- Rekruttering / Profilering (lokalt)
  • Alle skal på vandet- Sejl, kajak, surf, følgebåd etc.
  • klubben skal være klar til nye medlemmer
  • Det skal være tydeligt hvordan man fortsætter i klubben

Læs mere om projektet her

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites