Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Den kommende bredde- og uddannelseskonsulent i Dansk Sejlunion betegner sig selv som "søfartsnørd til fingerspidserne". PR-foto

Ny uddannelseskonsulent i Dansk Sejlunion er historiker med stort sejlerhjerte

Urd Kornø Rasmussen er uddannet historiker og har bl.a. arbejdet med formidling på Museet for Søfart. 14. november begynder hun som ny bredde- og uddannelseskonsulent i Dansk Sejlunion.

Af Troels Lykke |

Urd Kornø Rasmussen (32) er vokset op med Roskilde Fjord som "legeplads", hun har været søspejder - og hun har gennem sin historieinteresse sejlet på de fleste nutidige vikingeskibe i Norden, skriver Dansk Sejlunion i en pressemeddelse.

Urd er uddannet cand. mag i historie og har bl.a. arbejdet i et treårigt projekt på M/S Museet for Søfart i Helsingør med ansvar for opbygning af museets uddannelses- og formidlingsafdeling.

Senest kommer hun fra en stilling som projektleder for Historiske Træskibsdage, hvor mere end 100 træskibe i pinsen lagde til kaj i Helsingør Kulturhavn. 

Det er således en person med et bredt funderet afsæt i søfart og sejlerliv - foruden betydelig erfaring med uddannelse og formidling - som fra 14. november tiltræder i stillingen som bredde- og uddannelseskonsulent i Dansk Sejlunion. 

Mindre stress, hvis vi sejler mere

"Jeg har en baggrund, hvor jeg har haft fingrene godt nede i den danske søfartshistorie - både som frivillig og som professionel. Det har givet mig en stærk bevidsthed om Danmark som søfartsnation, og det håber jeg at kunne tage med ind i Dansk Sejlunion," fortæller Urd Kornø Rasmussen. 

"Danmark er et af de lande i verden, som har mest kystlinje pr. indbygger. Vi ER en kystnation, og det vil jeg gerne formidle ud til endnu flere. Jeg tror på, at vi får mindre stress i samfundet, hvis flere af os bruger mere tid på havnen og på vandet."  

Kan bidrage med nytænkning

I stillingen som bredde- og uddannelseskonsulent får Urd Kornø Rasmussen ansvaret for at drive og udvikle Dansk Sejlunions kursus- og uddannelsesprogram.

Også udvikling af tilbud til tur- og fritidssejlere samt opgaver inden for bl.a. sikkerhed, forsikring og myndighedsrelationer indgår i jobbeskrivelsen. 

"Jeg glæder mig til, at vi får Urd med på holdet i Dansk Sejlunion," siger direktør Christian Lerche. 

Lerche: En stærk profil

"Urd har en stærk profil, og hun kommer med flere års formidlings- og netværkserfaring inden for det maritime. Jeg er overbevist om, hun kan bidrage med nytænkning og være med til at åbne op for kontakter og relationer, som vi ikke har arbejdet med indtil nu." 

Stillingen som bredde- og uddannelseskonsulent er oprettet for at tage hånd om opgaver, der tidligere blev varetaget af sejladschef Steen Wintlev, der gik på pension tidligere på året. 

content-loader
content-loader
content-loader