Gå til hoved-indhold
Elliott 6M sejles af tre 'mand'.Kapsejlads
Elliott 6M sejles af tre 'mand'.

Michael Staal: Derfor dropper vi Miami

Elitechef Staal forklarer hvorfor at OL-landsholdet i kvindematchrace ikke deltager ved World Cup-stævne i Miami. Han fortæller også hvorfor Sejlunionen SKAL udvælge sejlere, der evt. vil deltage i Miami. Interview og video.

Af Troels Lykke |

Der bliver ingen danske OL-sejlere i kvindelig matchrace i Miami til januar.

Og forklaringen fra elitechef Michael Staal lyder:

"Vi bliver hjemme for at træne i de to nye Elliott 6m-både, der gerne skulle komme en af dagene, de er lige på trapperne. Landsholds-sejlerne skal træne i bådene midt i december i Oure."

Koster en krig

Staal forklarer videre til minbaad.dk, at det ville være rasende dyrt, at sende tre OL-sejlere til Miami.

"Det koster en krig at tage til Miami, derfor vil vi hellere lære de nye både at kende herhjemme i december og januar. De skal samtidig gås igennem og tjekkes," siger Michael Staal i dag til minbaad.dk

Sejlere fra ventelisten vil også kaldes ind efter at Lotte Meldgaard og Camilla Ulrikkeholm har meldt fra.

Arrangørerne kræver DS-udvælgelse

Michael Staal fortæller, at Sejlunionen er nødt til at vælge ikke-OL-sejlerne ud til Miami, hvis de vil deltage for egen regning.

"World Cup-stævnet i Miami kræver, at hver sejlunion udvælger deres besætninger, så det er et krav fra arrangørene, at vi gør det," siger elitechefen.

Matchrace for kvinder lider også under World Cup-stævnet i Melbourne, hvor matchrace-stævnet er aflyst på grund af for få deltagere.

content-loader
content-loader
content-loader