Gå til hoved-indhold
Verdensmester i FD Jacob Bojsen-Møller har masser af viden om jollesejl. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dkUdstyr
Verdensmester i FD Jacob Bojsen-Møller har masser af viden om jollesejl. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dk

Har du talt med din sejlmager i år?

Det har vi i Roskilde og det kan varmt anbefales, skriver Wayfarer-sejler Søren Svarre efter sejlmager Bojsen-Møller delte ud af viden.

Af Troels Lykke |

Søren Svarre, fotograf på minbaad.dk og sejlfoto.dk skriver:

Der er jo så mange kilder man kan konsultere, hvis man vil være bedre til sejlsporten.

Og der er mange emner, som man kan udfordre sig selv i som bla. forståelse af regler, taktik, strategi, trim, boat handling… osv. Men en af de kilder, som mange måske glemmer er sejlmageren – i hvert fald hvis man har relativt få år på bagen i sejlsporten.

Og det er en skam, for der er virkelig meget at trække på, hvis man får lukket op for denne kilde.

Lektion i sejlvalg og trim

Det fik en flok Wayfarer jollesejlere i Roskilde en smagsprøve på da sejlmager Jacob Bojsen-Møller kort før jul kom forbi og gav en ”lektion” ud i sejlvalg og trim.

Vi sejler året rundt og ønsker at forbedre evnerne ikke mindst via ”tørtræning”. World står for døren i 2010 i UK med sejlads fra WEYMOUTH, og der er ingen tid at spille i forberedelserne.

Det fantastiske ved at sætte sejlmageren fra Bojsen-Møller Sails i stævne, er helt klart, at man som sejler derved får en langt bedre forståelse for de muligheder og ikke mindst afgørende valg, som skal træffes før de første bølger kan forceret.

Sejlmager med på træning

I Roskilde har vi også erfaret, at det giver pote at få sejlmageren med på en træningssejlads.

Det er på vandet, at ideerne typisk vil opstå, og en af de vigtige pointer fra aftenen var, at man først på vandet kan afgøre, om et design er lykkedes efter hensigten, eller om der skal justeres.

Vi er et par W-joller i Roskilde, som nyder godt af B-M sails services ikke mindst at få udbedret småskader, når der har været kamp om pladserne på vandet.

Hurtigere service med danske sejl

Her ligger nok også en pointe fra aftenen, nemlig at vælges en lokal/dansk sejlmager, er adgangen til at få hurtig assistance til reparation og modificering af sejl nok bedre end, hvis man springer på et ellers nok så attraktivt pristilbud på udenlandske sejl via internettet.

En af de vigtigste ting vi også lærte denne aften var, at sejlmageren faktisk taler dansk…

Man skal ikke være bange for at spørge, for der kommer helt sikkert et nuanceret svar, hvor man som sejler bliver klogere og får lyst til yderligere udnyttelse af de mange valgmuligheder som findes.

Det er bestemt ikke kun top sejlere, som kan få noget ud af at være i dialog med sejlmageren. Så tal dog med din sejlmager!

Godt nytår…

Søren Svarre

Roskilde-sejlere bliver klogere på sejl. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dk

content-loader
content-loader
content-loader