Gå til hoved-indhold
Horsens-sejlere i uvante omgivelser.Diverse
Horsens-sejlere i uvante omgivelser.

Horsens-sejlere prøver grænser af i nye omgivelser

Den sidste weekend i november bød træner Anette Viborg på ”tørtræningslejr” på Idrætshøjskolen i Aarhus for en flok modige unge europajollesejlere fra Horsens sejlklub. Weekenden stod på masser af hård fysisk træning, sjove udfordringer og socialt samvær - alle idrætshøjskolens mange faciliteter kom i brug.

 

Af Troels Lykke |

Fredag aften troppede sejlerne op på Idrætshøjskolen Århus med højt humør og klar til at prøve nye grænser af, uden præcis at vide hvad de gik ind til.

"Inden jeg tilmeldte mig, krævede træneren i invitationen, at vi sejlere skulle tænke over vores indstilling til alt hvad der har med sporten at gøre. ”Ja jeg vil” var de tre ord, der skulle til, og som var gældende for hele weekenden," siger Jonas Palle, ung sejler fra Horsens. 

Grænseoverskridende

"Det har været sjovt og udfordrende. Jeg har gjort flere ting, som jeg ikke troede jeg kunne – for eksempel var vi på en vild mountain bike tur i Marselisborg skov." fortæller Sandra Køpke, ny europajolle sejler. 

Mountain bike turen var en stor prøvelse, og sammenholdet fik også sit at se til, da en af sejlernes cykelkæde sprang midt på en af de smalle tilmudrede stier i skoven.

Sejlerne måtte glemme deres individuelle sind, som de bruger på vandet til hverdag, og samarbejde om at skubbe den ødelagte cykel de sidste 7 km hjem til idrætshøjskolen. Intet er så galt at det ikke er godt for noget, da formålet med lejren netop var at skabe mere sammenhold blandt sejlerne.

Succesen skal gentages
Weekenden har givet sejlerne redskaber inden for samarbejde, kommunikation og mediehåndtering.

"Det har været fedt at være sammen med de andre sejlere på en ny måde og snakke om andet end bare sejlads, som vi gør på havnen," siger Michael Jürgensen, europajolle sejler.

"Jeg tror på at det indirekte vil give en højere træningskvalitet på vandet, da vi nu kender hinanden meget bedre."

Til foråret vil træner Anette Viborg med glæde forsøge at gentage succesen og invitere alle europajollesejlere på en lignende lejr.

content-loader
content-loader
content-loader