minbaad.dk
lørdag 21. april

Pigerne går meget op i at vise at de er et rigtigt kvinde team derfor sejler de med pink spiler. Foto: Rasmus Antoft

Team XX på toppen til EM - kvinderne er klar i Aarhus

Det unge kvindeteam, Team XX fra Horsens, er klar til EM i Melges 24. De stiller op i et mandsdomineret felt men vil gerne uddele bank. Minbaad.dks Rasmus Antoft har talt med klubkammeraterne.

Kapsejlads | 19-07-2011 12:18 | Af  Rasmus Antoft

En gruppe piger fra Idrætshøjskolen i Århus, fandt sidste sommer sammen på sejlerlinjen og valgte at danne hold i kølbåden Melges 24. Et hold bestående af 5 piger.

Målrettet træning giver resultater

De har klare forventninger af dem selv. De skal toppe til EM, som sejles om en uge i Århus. De vil vise at kvinder godt kan være med i et felt der er stærkt domineret af mænd.

Men et team som ikke har mange års erfaring sammen  går ikke bare ud og laver "gode" resultater. Og et resultat langt nede af resultatlisten vil ingen af pigerne være tilfredse med. Derfor har de lagt næsten alt hvad de ejer af tid og penge i projektet for at løfte niveauet. Samtidig har de deltaget i praktisk talt alle stævner og træningslejre i Norden.

Igennem idrætshøjskolen har teamet har rådført sig med flere topsejlere, bl.a. Rasmus Køstner og Peter Hansen. som også er med til st stå i spidsen for Sailing Academy, som er en del af idrætshøjskolen.

Til dagligt træner de på Århus bugten så forholdene til EM er de bekendte med. Men for at kunne fokusere 100 % deres sejlads har pigerne været på jagt efter sponsorer. De har fået Red & Green som tøj-sponsorer og så samarbejder de med Idrætshøjskolen omkring lån af båd.

Teamet indgik for nyligt samarbejde med tøj fabrikanten Red & Green. Her ses de i deres team tøj. 

Sad og jokede på højskolen

Sidste år da de alle gik på højskolen, sad de en aften og jokede om at det kunne være fedt at komme i top 20 til Europamesterskabet. Det sjove i joken, er at det faktisk er en realitet med alt det energi pigerne har lagt i træningen.

Teamet består af fordækker Karoline Klint, Pitman (eller rettere sagt pitwoman) Joa Storebjerg , Trimmer Line Just, Taktiker Anette Viborg og skipper Anne-Julie Shütt. besøg deres hjemmeside med sjove blogindlæg og billeder fra deres daglige træning.

www.2011melges24europeans.dk/

www.ihaarhus.dk/

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET