Gå til hoved-indhold
Jann Neergaard holder sejlerkniv i Danish Open i ÅrhusKort Nyt
Kniven er lovlig, mener Jann Neergaard, da bladet ikke kan låses fast. Foto: Troels Lykke

Sejlere skal stadig ikke køre med kniv

Hvis en sejler har en kniv med, når han skal ud og handle kan han straffes i Nordsjælland, selvom han skal ud og sejle lige efter. Men på Fyn ville der ikke blive rejst sigtelse.

Af Troels Lykke |

Selv om Rigsadvokaten i et nyt notat til landets politikredse har forsøgt at skabe klarhed om, hvordan knivloven skal fortolkes af politikredsene, er der stadig uafklarede spørgsmål, skriver berlingske.dk 

Retningslinjerne skaber ikke klarhed over, hvornår man lovligt kan have en kniv med, og hvornår man ikke må.

Før jul stillede Berlingske Tidende borgernes spørgsmål om knivloven til flere politikredse.

I Nordsjælland lød det blandt andet, at det er ulovligt at købe ind på vej til en tur i skoven, hvis man har en kniv med. På Fyn derimod vil chefanklageren ikke rejse en sigtelse. Og det ændrer de nye retningslinjer ikke på.

Og som vi tolker det, så må samme forholde sig for sejlerne, der kører rundt med en sejlerkniv.

Lektor i kriminalvidenskab ved Aarhus Universitet Lasse Lund Madsen mener, at der er behov for yderligere præciseringer.

»Det er et problem, at man ikke kender grænsen mellem det lovlige og ulovlige, for det er væsentligt for borgerne at vide,« siger han og understreger dog, at man ikke kan fastsætte grænsen fuldstændig.

»Spørg politiet«

Berlingske Tidende har spurgt statsadvokat hos Rigsadvokaten, Jens Rønn, om, hvordan danskerne så skal få svar på deres spørgsmål, når retningslinjerne ikke hjælper politiet til klarhed.

»Det er svært at lave nogle helt generelle retningslinjer for, hvornår noget er et anerkendelsesværdigt formål. Det er en konkret vurdering i den enkelte sag. Hvis en borger er i tvivl, må man prøve at spørge den lokale politistation, som man hører under,« siger Jens Rønn.

Men hvis man gør det, så er svarene jo forskellige afhængig af, hvor man bor. Hvad skal man så gøre?

»Det afhænger af, hvordan den enkelte sag bliver præsenteret for den enkelte politikreds. Det er klart, at det skal være sådan, at der er en ensrettet praksis over hele landet for, hvornår man bliver straffet, og hvornår man ikke gør,« siger han til Berlingske.dk

content-loader
content-loader
content-loader