Gå til hoved-indhold
Tirsdag var sort dag for dansk RS:X windsurfing. Foto: Kerteminde SejlklubKapsejlads
Tirsdag var sort dag for dansk RS:X windsurfing. Foto: Kerteminde Sejlklub

Bettina Honoré er virkelig ked af det

Det lykkedes nemlig ikke for Hellerup-sejleren eller andre danskere at sejle sig i bedste halvdel af VM-feltet i Kerteminde.

 

Af Troels Lykke |

Tirsdag bød på flotte forhold på vandet med god vind for de olympiske windsurfere ved verdensmesterskaberne i Kerteminde.

Dagen startede med, at herrerne fik afviklet de sidste to indledende sejladser i 6-7 m/s, mens kvinderne blev sendt på vandet efter frokost i en smule mindre vind også til to sejladser, fortæller Henrik Møhl fra Kerteminde Sejlklub.

For de danske sejlere var der særlig interesse omkring, hvorvidt Bettina Honoré ville kunne følge gårdagens flotte 9. plads op og forblive blandt feltets bedste halvdel.

Udgangspunktet fra morgenstunden var en placering som nr. 28 og dermed var der gode muligheder for at kvalificere sig til guldfeltet,  der fra torsdag sejler videre om VM-medaljerne.

Første sejlads indbringer den danske OL-deltager fra 2008 en 21. plads, hvilket sendte hende ned præcis på grænsen som en samlet nr. 37.

Dermed var presset på danskeren før dagens sidste sejlads. Den gik desværre ikke danskerens vej, og hun krydser målstregen som nr. 27, hvilket sendte danskeren yderligere to pladser ned.

Det betyder, at alle tre danske kvindelige windsurfere fra torsdag sejler med om de sekundære placeringer.

Bettina er dybt skuffet

”Jeg sejlede dårligt i dag og stolede ikke på mig selv. Jeg havde for mange vendinger, forkerte overvejelser, og jeg er virkelig ked af det lige nu” siger en ærgerlig Bettina Honoré.

Hos herrerne fører hollænderen Dorian van Rijsselberge med 10 point. Polakken Piotr Myszka ligger nr. 2 med 15 point, mens guldvinderen fra OL i Beijing og verdensmester i 2008, Tom Ashley fra New Zealand er nr. 3, også med 15 point. idet han var efter Piotr Myszka  i den 6 og sidste  puljesejlads.

Hos damerne fører Maja Dziarnowska fra Polen med 15 point. Det er et point foran Frankrigs Charline Picon og tre point foran Sasa Sun fra Kina på 3. pladsen.

Fotos: http://www.flickr.com/photos/53274062@N06/

Bettina Honoré under OL i Kina. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader