Gå til hoved-indhold
Bettina Honoré mistede motivationen aafter VM for RS:X i Kerteminde i 2010. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Bettina Honoré mistede motivationen efter VM for RS:X i Kerteminde i 2010. Foto: Troels Lykke

Honoré stopper OL-satsning - manglende opbakning

Bettina Honoré har valgt at stoppe sin windsurfingkarriere. Bettina fortæller til minbaad.dk, at hun efter VM i 2010, havde brug for en tænkepause og at DS ikke bakkede op. Læs interview.

Af katrine bertelsen |

Det lykkedes ikke for nogle af de tre danske piger at komme i guldfleeten til VM for RS:X i Kerteminde i 2010. Bettina Honoré sejlede en tredjeplads hjem i sølvfleeten, men efter det stævne var engagementet faldet et par grader.

Bettina siger til minbaad.dk.

”Jeg ville gerne have haft tid til at holde lidt fri efter VM. Det havde været temmelig hårdt op til stævnet, der er megen træning og man er meget på farten. Det var selvfølgelig også en skuffelse, at jeg ikke fik en bedre placering.”

”Jeg havde mistet en del af motivationen og savnede min familie. Mine børn er jo stadig små, og jeg følte at jeg gik glip af noget. Oveni det følte jeg ikke, at jeg fik den opmuntring og opbakning fra Dansk Sejlunion, som jeg på det tidspunkt behøvede for at fortsætte. Derfor har jeg valgt at stoppe.”

Fylder snart 40

Bettina Honoré fylder 40 om få dage. Minbaad.dk spurgte Bettina om hun er blevet for gammel til at sejle på topplan. Til det svarer hun.

”Jeg startede jo sent men jeg følte, at jeg godt kunne have taget fem år mere, og jeg havde da håbet at jeg skulle til OL i London i 2012. Men lysten og gnisten var væk, familien trak og jeg ville gerne have mere tid til at se mine venner. Skal man være med i toppen kræver det meget, og alt er tilrettelagt og tiden fuldt booket. Det er dejligt at være fri for presset, og koncentrere sig om de indre og nære værdier.”

Fuld tid som pædagog

Bettina er startet på arbejde på fuld tid som pædagog, så økonomien er også under kontrol, men før vi sluttede interviewet ville vi gerne vide, hvem hun mener der er "kronprinsesse" i RS:X-klassen. Til det svarer Bettina.

”Det må blive Lærke Buhl-Hansen, hun skal bare give den gas.”

Vi ønsker Bettina alt godt i fremtiden, og hun lover at det ikke er slut med at windsurfe.

”Jeg vil da stadig sejle, men det bliver på hobbyplan indtil videre,” slutter hun med et smil.

Bettina under OL i Kina 2008, hun havde mere i sig, vurderer minbaad.dk, men efter vores oplysninger blev støtten fra DS beskåret på det seneste. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader