Gå til hoved-indhold
Fire både brændte i Ishøj fornylig. Foto: Michael Rosengaard, www.brand-ishoj.dkKort Nyt
Fire både brændte i Ishøj fornylig. Foto: Michael Rosengaard, www.brand-ishoj.dk

Ansvarsforsikring dækker ikke flammer fra nabobåd

Bliver din båd antændt af naboens flammer, så får du ofte ikke en krone med en ansvarsforsikring, fortæller Gert Toft fra Pantaenius, der har to både involveret i Ishøj-brand.

Af Troels Lykke |

Skal naboens ansvarsforsikring betale for din båd, hvis naboens flammer breder sig til din? Nej, ikke som udgangspunkt, forklarer Pantaenius chef, Gert Toft, i dag til minbaad.dk

En nabos ansvarsforsikring dækker kun, hvis ejeren har gjort en ansvarspådragende ting, som fx selv at sætte ild til båden. Derfor er en kaskoforsikring nødvendig, hvis man vil sikre sin båds værdi.

Tilbagevendende diskussion

"Det er en tilbagevendende diskussion om naboens ansvarsforsikring skal betale, men en bådejer er normalt ikke ansvarlig for at hans båd sættes i brand, medmindre han selv har sat ild til sin båd," siger Gert Toft.

Det er især de ældre bådejere, der dropper den noget dyre kaskoforsikring, der er ramt af Socialdemokraternes 1 procents afgift på bådens værdi. En afgift, som daværende skatteminister Ole Stavad fik indført i midtfirserne.

Men en kaskoforsikring dækker fx en brand, der er opstået med flammer fra naboens båd eller ved tyveri, hærværk eller lynnedslag, hvor al elektronik går.

Ældre både er ofte uden kaskoforsikring

"Mange, især dem med ældre både, vil ikke betale kaskoforsikringen, men man skal gøre op med sig selv om det er den risiko man vil løbe, for man kan risikere at miste en hel båds værdi," siger Gert Toft.

Han kan i øvrigt oplyse, at branden i Ishøj fornylig ikke er opklaret af politiet endnu.

"Men det kunne have gået meget værre, for havde der været vind kunne hele broen været brændt ned," siger han.

content-loader
content-loader
content-loader