Gå til hoved-indhold
Lars Hendriksen til højre i Gold Cup i Marstrand. Et stævne han burde have vundet, hvis han havde skygget modstander. Foto. Dan LjungsvikKapsejlads
Lars Hendriksen til højre i Gold Cup i Marstrand. Et stævne han burde have vundet, hvis han havde skygget modstander. Foto. Dan Ljungsvik

DM-guld ikke til Hendriksen - NU DEBAT OM MINDRE PAPIR

Frank Berg er alligevel officiel dansk mester fordi Hendriksens ukrainske gast ikke var dansk nok. Men Hendriksen vinder stadig stævne. Se kommentar fra Dan Ibsen, hvor Dansk Sejlunionen forklarer. Opdateret tirsdag 15.37.

Af Troels Lykke |

44-årige Lars Hendriksen er jublende glad efter DM-sejr i Drage ud for Skovshoved. Han slog Frank Berg, der er gift med hans søster.

"Jeg giver ham resultatlisten i julegave og den skal være indrammet," siger han til minbaad.dk og griner højt i telefonen.

Frank Berg har vundet DM siden 2004 - hvert år og frem til 2009, derudover mener Lars Hendriksen, formand for Drageklubben i Danmark, at Frank Berg vandt DM før den tid, cirka tre gange.

"Det var godt at få skovlen under Frank Berg. Jeg har vundet en del sølv-medaljer i år, blandt andet til Gold Cup, hvor jeg glemte at skygge modstanderen i sidste sejlads, men det gjorde vi i år med Frank Berg og Jesper Bendix," forklarer Lars Hendriksen fra stævnet, som KDY stod for med fadølsanlæg og god stemning, konstaterede vi.

Lars Hendriksen vandt også VM-sølv sidste år i klassen med de skrappe drenge.

Eva ikke brugt i tre år

Gast Lars Stenfeldt var også glad for at vinde DM med træ-Dragen Eva fra 1957. En båd, der ikke var brugt i tre år.

"I 20 år har vi ønsket den guldmedalje efter de to første sejladser med to førstepladser så det lovende ud, men en 14. plads i næstsidste sejlads gjorde, at Frank Berg og Jesper Bendix kunne vinde, men vi skyggede dem, man slår jo ikke på hinanden i Drage-klassen og tager vinden fra hinanden," siger Lars Stenfeldt, der var gast sammen med ukraineren Georgiy Leonchuk, der er OL-sølvvinder i 49er fra 2004.

Otte danske både til Australien

Holdet havde problemer med farten, da de vejede 25 kilo for lidt, fortæller Lars Hendriksen, der nu vil til at få i fitness-center hen mod VM i Australien til januar. Her vil op mod otte danske både deltage.

"Jeg skal være stærkere og tungere til VM i Australien. Det blæser dernede og jeg har aldrig vundet et VM før i klassen, " forklarer Lars Hendriksen, der vejer omkring 90 kilo.

Frank Berg fra Hellerup måtte nøjes med sølv.

Resultater

www.dragonclass.dk

content-loader
content-loader
content-loader