Gå til hoved-indhold
Det blæste meget ved det seneste Gold Cup i Marstrand. I Skovshoved bliver der også vind, men med mindre bølger. Foto: Dan LjungsvikKapsejlads
Det blæste meget ved det seneste Gold Cup i Marstrand. I Skovshoved bliver der også vind, men med mindre bølger. Foto: Dan Ljungsvik

Bandolowski tændt til Drage-DM

Ved DM for Drager i Skovshoved forvenetes det at Lars Hendriksen og Valdemar Bandolowski er skarpe efter 2. Og 7. plads til Gold Cup, men alligevel er Frank Berg favorit, selvom han har haft et sløjt år i Dragen. Interview med Bandolowski.

Af katrine bertelsen |

24 både forventes på startlinjen, når KDY inviterer til Drage-DM i Skovshoved. Det bliver blæsevejr, har DMI fortalt og det skulle ifølge Dragernes formand, Lars Hendriksen, passe Valdemar Bandolowski godt.

”De har lovet 10-12 m/sek. fra vest og det passer godt til Valde, der har han skabt gode resultater, men mange andre kan også vinde DM, fx Jens Christensen, Jørgen Schønherr, Jesper Bendix og Frank Berg,” forklarer den 44-årige formand, der lige glemte at nævne sig selv.

Hendriksen er skarp

På papiret er Lars Hendriksen favorit til at vinde DM, når han stiller med sin ældre, renoverede båd, Eva fra 1957. Lars har allieret sig med Lars Stenfeldt, gast igennem mange år.

Grunden til, at netop Lars Hendriksen er favorit, skyldes det faktum at han var yderst tæt på at vinde Dragernes Gold Cup i Marstrand. Han tog i stedet sølv med ukrainske gaster.

På en syvendeplads i Marstrand kom Valdemar Bandolowski, der startede i Dragen i 1984, hvor han kort tid efter blev vinder af Gold Cup to gange, og et VM i Australien i 1987 blev det også til for Valdemar Bandolowski, der er tidligere dobbelt OL-guldvinder i Soling og verdensmester i den daværende OL-klasse.

Bandolowski vandt VM i 1987

”Vi vandt VM i det år vi omtrent startede med det danske America’s Cup-projekt," (1987-91) forklarer Valdemar Bandolowski, der efter 1991 havde en længere pause i klassen, hvorefter han startede i klassen igen for otte år siden med sin trofaste gast Søren Hvalsø.

”Det er da rigtigt, at vi sejler godt i hårdt vejr, det har jeg altid godt kunne lide i Solingen og i Dragen. Jo mere det blæste jo bedre gik det. Jeg føler mig mere tryg i blæsevejr, problemet i dag er, at vi er 15 kilo for lette til Dragen i blæsevejr,” forklarer Valdemar Bandolowski, der sejler for Dragør Sejlklub.

Frank Berg har været bedre

Om Frank Berg, der plejer at vinde, og har holdt titlen omtrent de seneste syv år, ved Bandolowski ikke helt hvad der sker.

”Jeg vil sige det sådan, at han ikke ligefrem er i form i år. Godt nok vandt han Knarr DM, men han sluttede med en 74. plads i sidste sejlads ved Dragernes Gold Cup, og det plejer godt nok ikke at være hans niveau. Men der er virkelig mange gode Drage-sejlere, der kan vinde og det er derfor jeg syntes at Dragen er sjov at kæmpe i,” siger den tidligere OL-guldvinder og America’s Cup-sejler.

Du kan læse mere om Dragerne her: www.dragonclass.dk

Og følge med i kapsejladsen her: kapsejlads.kdy.dk

content-loader
content-loader
content-loader