Gå til hoved-indhold
Dansker i Kerteminde. Foto: Kerteminde SejlklubDiverse
Dansker i Kerteminde. Foto: Kerteminde Sejlklub

Neil Pryde besøger RS:X VM - se video

Den 70-årige kiwi Neil Pryde, der producerer RS:X-brættet mødte op i Kerteminde. Neil Pryde producerer brættet i Thailand og sejl og mast i Kina. Et RS:X bræt koster 36.000 kr.

Af Troels Lykke |

Sejlmagerne og windsurfinglegenden Neil Pryde samt skaberen af RS: X brættet aflægger i disse dage besøg i Kerteminde.

Minbaad.dk mødte også producenten, der til dagligt bor i Hong Kong i Kina. Han talte varmt om et nyt RS: One bræt, der er langt mere stabilt end fx Big Techno, som Sejlunionen har formidlet ud i de danske sejlklubber. Mere om interviewet senere.

I strålende solskin blev Neil Pryde introduceret til  eventområdet i Kerteminde og præsenteret for både arrangører og sejlere.

Efter formiddagens rundvisning  på eventområdet deltog Neil Pryde i Zenitel og Trac-Tracs  præsentation af det nye sailstream-koncept, der muliggør at følge sejladserne live på internettet og selv vælge de kameravinkler man ønsker, baseret på de tre kameraer, der dækker sejladserne live fra banen.

"I forhold til hvad jeg hidtil har set, er det bare fantastisk," sagde Pryde efter dagens indtryk.

"Det er fantastisk for windsurfingsporten det der sker her i Kertminde, og denne event bringer RS:X windsurfing tilbage på den internationale sejlsports arena. For fremtidens windsurfing, er det meget vigtigt. Eventområdet ser fantastisk ud”.

I det lange perspektiv håber Neil Pryde på at indføre en ny og lettere version af RS:X brættet til brug ved De Olympiske Lege i Rio i 2016. Det nye RS:X bræt vil være ca 20% lettere end det nuværende.

Den danske importør af Neil Pryde udstyr i Scandinavien, Torben Kornum mener, at det nye bræt vil give RS:X klassen et løft, det han mener at mange sejlere fra formulaklassen nok vil stige om til RS:X brættet og dermed gøres klassen større både i Danmark og internationalt set.

På banerne er intet afgjort

Italienske Alessandra Sensini fører kvindernes guldfelt med 23.0 point. Israeleren Lee-el Korzits ligger 2 med 27 point og Blanca Manchon fra Spanien ligger nr. 3 med 31. point

I mændenes guldfelt fører hollænderen Dorian van Rijsselberge med 23 point efterfulgt af polakken Piotr Myszka med 25 point og israeleren Nimrod Mashiah på tredjepladsen med 27 point, så intet er afgjort endnu. De næste dage bliver meget spændende både for kvinder og mænd.

Danske resultater

I sølvfeltet for damer ligger Bettina Honoré nr 5 og Katrine Jensen nr. 21, medens Lærke Buhl-Hansen er nr.29 på nuværende tidspunkt.

I sølvfeltet for herrer ligger Kim Braad Carlsen nr. 44.

Fredag er der lovet let nordlig vind så det kan ændre meget på stillingen både hos kvinder og mænd.

Billederne fra stævnet www.flickr.com/photos/53274062@N06

content-loader
content-loader
content-loader