Gå til hoved-indhold
Big Challenge sejler med i Classic Fyn Rundt, men Broskraberen og Firstmarine.dk svigter. Arkvifoto: Søren SvarreKapsejlads
Big Challenge sejler med i Classic Fyn Rundt, men Broskraberen og Firstmarine.dk svigter. Arkvifoto: Søren Svarre

Classic Fyn Rundt med flotteste IRC-felt

22 store IRC-både er bl.a. med i sejladsen, der startede klokken halv ti med tursejlerne. Kapsejlerne startede klokken 10.00, mens de store både går senere, der sejles styrbord rundt fra Kerteminde. Vi har netop talt med IRC-skipper Per Weiskvist. Følg bådene på Endomondo.

Af Troels Lykke |

Stævneleder Morten Grove fortalte i går til minbaad.dk, at han i sjov har lovet sejlerne halvvind hele vejen rundt. Det bliver nok svært at holde.

Det ser ud til at blive en letvejrssejlads. Lige nu blæser det 6 knob. Første start gik klokken halv ti.

"Som noget nyt, har vi turbåde med i sejladsen og de starter først ellers ser jeg frem til en spændende sejlads, det er første år jeg er stævneleder i Classic Fyn Rundt," siger Morten Grove.

Største IRC-felt i Kerteminde

Der er 167 tilmeldte både i Classic Fyn Rundt, mens der var 386 i Palby Fyn Cup. .Til gengæld er der 22 tilmeldte IRC-både i sejladsen i Kerteminde, mens der kun var 17 i Bogense.

IRC-sejlernes deltagelse i Classic Fyn Rundt, indgår nemlig i IRC-serien Baltic Challenge. En af deltagerne er JV/41-sejleren Per Weiskvist, der styrer båden, mens han bliver interviewet til minbaad.dk.

"Det er det flotteste og største felt, som længe er set i Danmark, kvaliteten er generelt højere end man så i Palby Fyn Cup, det skyldes at der er en del tyske både med tre Roger 46ere og Essex Girl," siger Per Weiskvist, der dog regner med at 62 fods Big Challenge bliver hurtigst, hvis de får styr på deres nye båd.

Doublehand-sejlerne udgør også en del i Classic Fyn Rundt.

Følg bådene, der bruger Endomondo: www.endomondo.com/eventmap

Se løbslisten her

Classic Fyn Rundt her

content-loader
content-loader
content-loader