Gå til hoved-indhold
Alberte Holm Lindberg bor i Århus hvor hun læser jura. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Alberte Holm Lindberg bor i Århus hvor hun læser jura. Foto: Troels Lykke

Alberte har ikke noget at klage over - tværtimod

Alberte Holm Lindberg, der i år skal forsvare EM-bronze i Tallinn, har ros til elitechefen og Sejlunionen.

Af Troels Lykke |

Den 22-årige sejler fra Aabenraa sætter da kursen mod Miami, hvor hun resten af januar skal træne frem mod årets første World Cup-stævne samme sted.

Den dobbelte EM-bronzevinder i laser radial er her spændt på at se, hvor hun ligger i feltet, men én ting er sikkert hun har aldrig tidligere haft så gode muligheder for at forberede sig til en ny sæson, det skriver JyskeVestkysten.

Hun har for første gang kunnet sejle stort set lige så meget som de af konkurrenterne, der har råd til at sejle på fuld tid.

Jeg har ingen kritik

"Der har været rigtig meget kritik af sejlunionen på det seneste, men jeg har ikke noget at klage over. Jeg har haft mulighed for at lave rigtig, rigtig gode forberedelser, og unionen har sørget for, at Maiken (Schütt, red.) og jeg har fået hver vores træner, fordi vi er så forskellige," forklarer den unge sønderjyde til JyskeVestkysten.

Hun får dermed både sin amerikanske træner og en dansk træner, som hun endnu ikke må sætte navn på:

"Jeg tror, det bliver optimalt, fordi jeg kan træne noget forskelligt med dem, og tidligere har vi været al for mange sejlere om den samme træner. "

Selv om der dermed er grundlag for bedre resultater, har Alberte Holm Lindberg ikke lagt sig fast på nogen sæsonmål.

EM i Tallin og VM i Skotland

Årets to store begivenheder er EM ud for Tallinn i Estland og VM ude for Largs i Skotland farvande, Aabenraa-sejleren aldrig tidligere har konkurrereret i.

Samtidig med, at Alberte Holm Lindberg har sejlet sig ind i verdenstoppen, er det lykkedes hende at gennemføre de tre første semestre på jurastudiet næsten fuldt.

Dette forår er hun dog nødt til at nøjes med at læse et enkelt fag på Århus Universitet, fordi opgaverne på vandet ligger så tæt. 

content-loader
content-loader
content-loader