Gå til hoved-indhold
Maiken Schütt bor i København og studerer, men træner i Rungsted, når der ikke er is på vandet. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Maiken Schütt bor i København og studerer, men træner i Rungsted, når der ikke er is på vandet. Foto: Troels Lykke

Tre timers læns i Clearwater

Maiken Schütt, Laser Radial-sejler nyder træningsophold i Florida, hvor også Alberte Holm Lindberg er. Læs en veloplagt beretning.

Af Troels Lykke |

Maiken Schütt fra KDY og Horsens Sejlklub skriver på sejlsport.dk

Det siges, at der er 361 solskinsdage om året i Clearwater, hvilket betyder, at vi ifølge erfaringer fra de sidste par dage samt vejrudsigten for den næste uge får de 4 overskyede og kolde fra både i år og sidste år i træk!

Til gengæld betyder det, at vi har haft en del vind, hvilket har været savnet på det sidste, så i dag udnyttede vi vejret og stedet til at sejle en super lang lænser.

Forholdene til dette projekt er perfekte her, hvor man kan sejle en strækning på omkring 20 miles på åbent hav med store bølger på ydersiden af nogle lange øer og så trække jollerne tilbage på indersiden af øerne, hvor vandet er fladt.

Med de vestlige vinde, der ofte hersker i Danmark, er det sjældent man har mulighed for at få mange timer på læns i bølger, så jeg følte virkelig at jeg rykkede mig på de 3 timer og fik arbejdet med mange tekniske detaljer, som var udfordrende sidste sæson.

Vores træner tog en masse video på turen, så vi også efterfølgende kan lure detaljer fra feltets hurtigste lænsere og muligvis tage endnu en tur som i dag en af de kommende dage, hvis vindretningen tillader det igen.

/Maiken

Maiken Schütt, arkivfoto: Mick Anderson, Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader