Gå til hoved-indhold
Mærkerundinger i modelbådssejlads er skam lige så alvorligt som med store både. Foto: modelsejlklubben.dkKapsejlads
Mærkerundinger i modelbådssejlads er skam lige så alvorligt som med store både. Foto: modelsejlklubben.dk

Indian summer til DM for Int. One Metre

20 sejlere kæmpede til de åbne danske mesterskaber for IOM, på Jels sø i svag vind, men der blev alligevel sejlet 18 sejladser.

Af katrine bertelsen |

Lasse Rand skriver til minbaad.dk:

Fire både fra vore naboer mod syd, og 16 danske både var mødt op til DM for at få en god kapsejladsweekend for modelbådene Int. One Metre.

Vejret hele weekenden var flot dansk Indian summer, med dertil hørende let luft. Søndag dog lidt svagere end lørdag samt drejende en del, hvilket bevirkede at vi kun fik sejlet fire sejladser søndag.

Det blev klart efter første dag, hvem der skulle kæmpe om DM’et, der var to tyske og en dansk båd, der havde lagt sig i spidsen for feltet, med en god margen ned til de næste.

Derefter lå resten af feltet stort set og kæmpede om de resterende pladser med nogle, til tider, hårde dueller. Især blev det svært når man stod og styrede ”Den 97” på læns, mens ens egen båd ”DEN 20” båd lå med blafrende sejl længere nede på banen.

Efter 18 gode sejladser, var stillingen klar.

  • 1 DEN 93 Søren Andresen
  • 2 GER 40 Kym Daub
  • 3 GER 71 Christian Westpfahl

Vores ”faste” dommer Børge Duus, dømte som vanen tro under hele stævnet med stor autoritet til alles tilfredshed. Bruno havde sørget for at alt banegrejet var i bedste stand og udlagt dagen før, så banen kun skulle rettes lidt til.

Lørdag aften var der sædvanen tro fælles spisning på Jels Motel, her var koner/kærester også inviteret med, vi havde et par hyggelige timer sammen.

Du kan læse mere om modelbådssejlads her: www.modelsejlklubben.dk

Der kæmpes på vej mod topmærket.

Gud ved om de råber af hinanden på land. Styrbooooord...

content-loader
content-loader
content-loader