Gå til hoved-indhold
VM for International One Meter i sommer og sol i Israel. Foto: iomwc2013.comKapsejlads
VM for International One Meter i sommer og sol i Israel. Foto: iomwc2013.com

VM-bronze til dansk modelbådssejler

Søren Andresen fra Herslev Strand Sejlklub vandt bronze ved VM i International One Metre klassen. Stævnet blev sejlet i Israel og 43 både deltog.

Af katrine bertelsen |

I VM i International One Metre-klassen vandt Søren Andresen fra Herslev Strand Sejlklub bronze. Søren Andresen har tidligere i år vundet guld til både DM og NM, og tævede også svenskerne til de Svenske Mesterskaber.

43 både deltog i VM, der blev sejlet i Sdot Yam, Israel fra 11. til 19. oktober 2013.

Et IOM stævne består af en række enkelte sejladser, heats, som sejles efter de samme kapsejladsregler som rigtige sejlbåde. Det er en international sport med tusindvis af aktive sejlere over hele verden. Der afholdes mesterskaber både lokalt og internationalt. Modelsejlklubben er medlem af Dansk Sejlunion.

Køb en brugt for 5000 kr

Det er overkommeligt at komme i gang med at sejle IOM (International One Meter), der er den mest udbredte modelbådsklasse i dag. Man kan købe færdigbyggede både, der koster fra 5.000 kr for en brugt båd, og en ny fra en anerkendt konstruktør kan fås fra 8.000 kr.

Der stilles visse faste krav til IOM-både: Længde max 1 meter, vægt min. 4 kg. Der er tre sæt sejl med faste mål og en max. dybgang og kølvægt. Båden kan sejle i op til hård vind med de mindste sejl.

Medaljevinderne til VM i International One Metre:

1 - Rob Walsh GBR 25
2 - Marco Matic CRO 4
3 - Søren Andresen DEN 93

Læs mere om VM på www.iomwc2013.com og mere om modelbådssejlads i Danmark på www.modelsejlklubben.dk.

Søren Andresen fra Herslev Strand Sejlklub (tv) vinder VM-bronze.

Modelbåde i trængsel i Israel.

content-loader
content-loader
content-loader