Gå til hoved-indhold
Første sejlads: Fra venstre: Jørgen Lindhardtsen, Jørgen Svendsen, Troels Lykke og Jens Lauge. Foto: Bo Svensmark.Kapsejlads
Første sejlads: Fra venstre: Jørgen Lindhardtsen, Jørgen Svendsen, Troels Lykke og Jens Lauge. Foto: Bo Svensmark.

OK-jollerne indtog Kronprinsens sø

Deres udsendte var blandt 28 OK-joller i springende vind, hvor lokale Jørgen Svendsen kunne gå på smukke Esrum Sø, et sted hvor Kronprinsen startede i en Falsled-Opti.

Af Troels Lykke |

Kronprinsen har før udtalt, at han var utryg ved at sejle i Opti-jolle, da han i sin tid startede i Optimistjollen på Esrum sø.

Nu forstår deres udsendte det til fulde: Der var nemlig kastevinde med store vindændringer, da vi sejlede med i Sejlklubben Esrum Sø's Åbne klubmesterskab.

Nyt udstyr fra down under

Lokale Jørgen Svendsen, DM-sølvvinder, kunne virkelig finde vej i lørdags med sin nye OK-jolle og Quantum-sejl og mast fra down under. Fire førstepladser blev det til for svendsen.

"Den mand har sejlet hundredevis af gange på Esrum Sø, så det er klart han skulle vinde," siger den anden lokale Jens Lauge, der sluttede på en sjetteplads.

Stævnet fik stor ros af Volvo Ocean Race-sejleren Stefan Myralf, der roste stævnet og han vil gerne stille op næste år igen efter han tog en andenplads foran Christian Hedlund og Jørgen Lindhardtsen.

Svømmede i ferskvand

Deres udsendte måtte slutte længere nede i rækkerne, da faldet røg i sidste sejlads på sidste opkryds, hvor minbaad.dk førte efter en heldig start, hvor vinden sprang 30 grader før start til fordel til os, der lå i læ side.

Jeg hoppede ud i det ferske vand, man vist nok kan drikke uden problemer, for at fikse faldet, men operationen lykkedes ikke.

Mad leveret til sejlerne

I øvrigt var sejlerne temmelige glade over, at sejlklubben delte madpakker og sodavand ud mellem sejladserne. Det burde være obligatorisk ved alle jolle-stævner.

Deres udsendte førte her i sidste sejlads da faldet røg...utjekket.

Og så forsøgte minbaad.dk, at sætte faldet fast, uden held, mens Jørgen Svendsen stak af.

Jesper Petersen griner af sin stakkels modstander...

Jørgen Svendsen var klogest på Esrum Sø.

Se galleri fra sejladsen her

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader