Gå til hoved-indhold
Vinder Jens Lauge sejler med kiwimast og kiwibåd og Quantum-sejl, designet af en kiwi. Foto: Bo SvensmarkKapsejlads
Vinder Jens Lauge sejler med kiwimast og kiwibåd og Quantum-sejl, designet af en kiwi. Foto: Bo Svensmark

Stor dag for 34 Ok-sejlere på Esrum Sø

Bedst var den lokale Jens Lauge, der slog sin læremester Jørgen Svendsen, der sov for længe til første sejlads. Minbaad.dk sejlede med.

Af Troels Lykke |

Det kører ret godt for Ok-jolle klassen, der nu har over 100 medlemmer, 34 af dem mødte op til fem sejladser på Esrum Sø i går lørdag, hvor bøgen så ud til at være sprunget ud i strandkanten. 

Mellem sejladserne blev der delt madpakker og juice ud af Esrum Sø Sejlklub, repekt for det.

Se billeder fra stævnet - foto Bo Svensmark

Lindhardtsen og Myralf ramt af sort flag

Vinden var mellem 3 og 5 m/sek. langs søen. Sejladserne var præget af omstarter, hvor sort flag blev flittigt brugt.

Det måtte 67-årige Jørgen Lindhardtsen og den regerende danske mester, Stefan Myralf sande i anden sejlads, da de sejlede en hhv. første- og andenplads hjem, men efter sejladsen fik de af vide, at de havde overtrådt.

I stedet sejlede Jens Lauge stabilt i toppen og vandt således stævnet med kun strafpoint, mens andenpladsen gik til Jørgen Svendsen, der sov over sig i første sejlads.

Smallere sværd i smallere sværdkiste

Jens Lauge havde netop købt en ny båd af verdensranglistens nummer 1, Quantum-sejlmageren Greg Wilcox. Og det har vist sig at være en god ide.

- Det er en newzealanske Icebreaker-model jeg har købt og den har et smallere sværd, måske er det det, som gør båden hurtig, men jeg tror nu at vintertræningen i Vallensbæk har givet mig farten og samtidig har jeg fået gode råd af Jørgen Svendsen, siger Jens Lauge til minbaad.dk.

Svensen hurtigst - men starter dårligt

Jørgen Svendsen sejlede også med en spritny Icebreaker.

- Sværdet er fem millimeter smallere end de øvrige i klassen og det giver bedre fart på læns, samtidig er båden lettere at holde i luft fordi sværdet er smallere, siger Jørgen Svendsen, der pt. er manden med den bedste fart blandt danske OK-sejlere. 

Til gengæld er Jørgen Svendsen dårlig til at starte, men hver gang sejler han sig helt op i feltet. Det kan dog blive svært til årets VM i Vallensbæk, hvor der lige nu er tilmeldt 109 OK-joller når der sejles i juli.

- Vi forventer 125 til VM så vi overvejer at dele feltet op i to, siger OK-klubbens formand, Christian Hedlund, der tog tredjeplads på Esrum Sø.

Jørgen Svendsen og Jens Lauge fra Esrum var bedst på hjemmebane.

Her ses Deres udsendtes OK-jolle fra 1987 til 21.600 kroner, sat op af Jørgen Lindhardtsen. Den er hurtig nok til en 9. plads, selvom hun cirka koster det samme som en kulfibermast fra New Zealand.

Se resultater fra Esrum Sø

content-loader
content-loader
content-loader