Gå til hoved-indhold
Peter Gilmour plejer at sejle med store japanske gaster.Kapsejlads
Peter Gilmour plejer at sejle med store japanske gaster.

Peter Gilmour er nu landet på Bornholm

Kampen om point til matchrace-VM udkæmpes på Solskinsøen fra torsdag af. Tidligere verdensmester, Gilmour fra Australien, skriger nu efter at dele straffe ud, siger han.

 

Af Troels Lykke |

Efter at verdenseliten i den forgangne uge sloges bravt om titlen som ”bjergkongen” i matchrace på den Schweiziske St. Moritz sø, så samles nu 7 af de 8 højst placerede skippere med deres besætninger på Bornholm i ISAF´s ”World Match Racing Tour”´s 7. afdeling.

Efter sidste års dramatiske opgør i semifinalen bød på et hav af flotte manøvrer, ultra tætte båd- til- båd situationer mellem danske Jes Gram Hansen(DEN) og veteranen, Peter Gilmour (AUS).

Gilmour udtaler op til ankomsten til Danish Open på Bornholm:

” Det er de intense herrekampe, de lynhurtige dommerafgørelser på vandet efter nærsituationerne, hvor vi skriger efter straffe til modstanderen, de lynhurtige og svære manøvrer under ekstremt pressede vilkår – det er dét, der gør Danish Open så fantastisk seværdig! Jeg har brug for nogle gode point i år og jeg vil slås det bedste jeg har lært på Bornholm for at skubbe mit hold op ad ranglisten!”

10. gang der sejles Danish Open

Danish Open er blevet til i et tæt samarbejde mellem Kongelig Dansk Yachtklub (KDY), Rønne Sejlklub og lokale ”Bornholm Baltic Race Week”, samt flere bornholmske interessenter og med  stor opbakning fra det bornholmske erhvervsliv der støtter den internationale branding af øen, som ””Bright Green Island”.

Adm. direktør i KDY, Morten Lorenzen, udtaler op til premieren på Bornholm:

”Det er 10. gang vi arrangerer ”Danish Open” og 20. gang vi afholder stort Grade 1 arrangement, og selvom der er lidt sommerfugle i maven, virker det som om at samarbejdet på Solskinsøen omkring afviklingen af den danske afdeling af ”World Match Racing Tour” kører som som det skal.

Gode tilskuerforhold

Han fortsætter:

”Den lokale opbakning er helt utrolig og på alle måder står øen bag arrangementet, der samtidig er det største internationale sportsarrangement dér nogensinde.

Både for det sportslige og sociale aspekt af matchrace, er Bornholm den helt perfekte ramme med hele Danmarks natur samlet ét sted, meget reelle strømforhold for alle, vanskelige men reelle vindforhold.

Og så med en tilskuertilgængelighed der sjældent er set bedre, i det vi har fået tilladelse til at spærre hele kystvejen der ligger op til race-området af og med lokale fødevareleverandører der servicerer fra mange boder i området. Jo - jeg forventer mig virkelig meget af årets sejladser," siger Morten Lorenzen. 

Holdene der mødes i ”Danish Open”/ ”Bornholm Baltic Race Week” er følgende:
• Matthieu Richard, FRA, nr.1 på WMRT-ranglisten lige nu
• Adam Minoprio, NZL,forsvarende verdensmester
• Ben Ainslie, GBR, 3 dobbelt OL-guldvinder og skipper på England´s AC hold
• Peter Gilmour, AUS, 4 dobbelt verdens mester i matchrace
• Bertrand Pacé, FRA, tidligere verdensmester i matchrace
• Tovar Mirsky, AUS
• Francesco Bruni, ITA
• Björn Hansen, SWE

Udover de 8 nævnte, der har kvalificeret sig direkte er der 4 meget spændende wild-card deltagere;
• Mads Ebler, DK - Europamester i matchrace
• William Tiller, NZL - vinder af kvalifikationen i Perth, Australien
• Susanne Ward, DK - 4 gange OL- deltager
• Michael Buckley, USA – vinder af kvalifikationen i Chicago, USA
  

Stævnets hjemmeside er; www.danishopen.dk
World Matchracing Tour; www.wmrt.com

content-loader
content-loader
content-loader